четвер, 25 червня 2015 14:51

5 суперфудів: що включити в свій раціон цього літа

5 суперфудів: що включити в свій раціон цього літа

Літо - пора довгоочікуваного відпочинку, гарного настрою, легких і яскравих убрань і звичайно ж великої кількості вітамінів. Крім всіх інших, існують, так звані, суперпродукти.

Це їжа, яка володіє високою харчовою цінністю (переважно фрукти і овочі, а також риба, горіхи і зернові культури) і значним вмістом поживних речовин і антиоксидантів, які знижують збиток, що заподіюється вільними радикалами клітинам нашого організму. Крім того, такі речовини допомагають впоратися з недугами, уповільнюють процес старіння, сприяють втраті зайвої ваги.

Дієтолог Джулі Аптон розповіла, які суперпродукти обов'язково слід включати в свій раціон влітку.

ТОП-5 суперпродуктів літа

Чорниця

Ягоди є одними з найбільш багатих поживними речовинами і антиоксидантами продуктів. Що ж стосується чорниці, ягода відома своєю здатністю допомогти зберігати з віком гострий розум.

Фахівці також відзначають, що ця ягода корисна для здоров'я серця і має протиракові властивості, а крім того, допомагає знизити хворобливість м'язів і прискорює відновлення м'язів після тренування.

У чашці свіжої чорниці міститься 80 калорій, 25% вашої щоденної порції вітаміну С і 3,5 г клітковини.

Мускусна диня

Солодкий, ароматний запах дині - вірна ознака літа. Але диня не тільки приємно пахне, цей продукт надає сприятливу дію на шкіру, роблячи її красивою. Завдяки бета-каротину диня допомагає захистити шкіру від шкідливих UVA і UVB променів. Слід також знати, що диня містить близько 90% води, завдяки чому допомагає швидше відчути ситість.

Диня багата клітковиною, калієм, вітаміном С і бета-каротином. А в чашці дині всього 50 калорій.

Персики

Персики не тільки смачні, вони містять більше 20-ти різних поживних речовин, включаючи ефірні волокна, вітаміни А, С і Е, антиоксиданти, калій і цинк. А крім того, в персиках всього 60 калорій.

Полуниця

Полуниця багата антиоксидантами і поживними речовинами, включаючи калій, фолієву кислоту і клітковину. Ця ягода містить більше вітаміну С, ніж апельсин. А, згідно з результатами дослідження неврологів, полуниця може сповільнити зниження когнітивних функцій до двох з половиною років.

Черешня

Черешня багата клітковиною і калієм, але при цьому низькокалорійна - одна чашка черешні містить близько 100 калорій. А з'єднання, звані антоціани, які дають черешні глибокий червоний колір, допомагають зменшити біль і зняти дратівливість.

Зараз ви читаєте новину «5 суперфудів: що включити в свій раціон цього літа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути