середа, 18 липня 2018 16:22

5 продуктів, які зменшують потовиділення

5 продуктів, які зменшують потовиділення
Фото: izkis.ruЗапах поту: 5 продуктів, які зменшують потовиділення

Замість того, що шукати способи маскування запаху поту, краще подбати про його зменшення. Для цього потрібні не якість надзичайні засоби, а правильне харчування. Є продукти, які швидко охолоджують організм.

Про них пише Ukrhealth.

Дієтолог та експерт в області здорового харчування з Лондона Рік Хей радить приймати вітаміни для зменшення рівня стресу, який призводить до підвищеного виділення поту.

Для відновлення втрати електролітів можна вживати продукти з магнієм – шпинат, насіння гарбуза, йогурт або кефір, мигдаль, квасолю, авокадо, горіхи та інше. Підвищену пітливість спричиняють і напої на основі алкоголю і кофеїну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали, кого серцева недостатність вбиває частіше

Чудово охолодять тіло такі продукти, як огірки, помідори, виноград, кавуни і дині. На їхнє перетравлення організм витрачатиме мало енергії, тож виділення поту також зменшиться.

Також хорошу дію на організм надає лимонник, який позбавляє від нічної пітливості і припливів у жінок під час менопаузи.

Помірне вживання справжнього мармеладу, конфитюра і джему позитивно впливає на здоров'я. Корисні властивості продуктів, які містять розчинну клітковину - пектин, з'ясували біологи Стокгольмського університету.

Якісний мармелад активізує процеси виведення з організму потенційно небезпечних і токсичних компонентів та важких металів, побічних продуктів метаболізму, жовчних кислот, анаболіків, холестерину та іншого.

Зараз ви читаєте новину «5 продуктів, які зменшують потовиділення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути