Ексклюзиви
Пʼятниця, 23 лютого 2018 11:27

5 продуктів, які корисно їсти зі шкіркою

В деяких фруктах та овочах шкірка така ж корисна як і сам плід. Їх краще не чистити, щоб не позбутися корисних речовин.

Автор: factinteres.ru
  Яблука корисніше їсти зі шкіркою
Яблука корисніше їсти зі шкіркою

Яблука

У шкірці яблук міститься багато клітковини, кверцитину, тритерпеноїдів і вітаміну C. Ці речовини захищають від раку.

Картопля

В шкірці картоплі міститься приблизно 20% корисних речовин цього продукту. Там багато вітамінів групи B і безліч мікроелементів. Тому краще вибирати страви, де картоплю готують в шкірці.

Огірки

В їх шкірці міститься величезна кількість клітковини і імуностимулюючих антиоксидантів. Ці елементи допомагають нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту.

Морква

Шкірка моркви має багато антиоксидантів, тому краще добре її промити водою і потерти щіткою. Часто вони збираються під самою шкіркою і важко зняти її, щоб не втратити вітамінів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно пити каву, щоб не нашкодити здоров'ю

Баклажани

Автор: factinteres.ru
  Баклажани корисніше їсти зі шкіркою
Баклажани корисніше їсти зі шкіркою

Позбавляючись від шкірки, зникає антиоксидант насунін. Він захищає клітини від старіння, що продовжує молодість шкіри.

Пастернак

У пастернака (біла морква) велика частина корисних речовин сконцентрована в шкірці або відразу під нею. Серед корисних речовин можна виділити фолієву кислоту і марганець.

Зараз ви читаєте новину «5 продуктів, які корисно їсти зі шкіркою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4844
Голосування Чому президент Зеленський погодився на "формулу Штайнмаєра"?
  • Хоче швидких перемог для себе і не розуміє наслідків для країни
  • Робить це через тиск європейських партнерів
  • Піддався Росії
  • Це зрада і немає, чого обговорювати
  • Ще не все пропало, ситуацію можна виправити
  • Ваш варіант у коментарях
Переглянути
Погода