В деяких фруктах та овочах шкірка така ж корисна як і сам плід. Їх краще не чистити, щоб не позбутися корисних речовин.
Яблука
У шкірці яблук міститься багато клітковини, кверцитину, тритерпеноїдів і вітаміну C. Ці речовини захищають від раку.
Картопля
В шкірці картоплі міститься приблизно 20% корисних речовин цього продукту. Там багато вітамінів групи B і безліч мікроелементів. Тому краще вибирати страви, де картоплю готують в шкірці.
Огірки
В їх шкірці міститься величезна кількість клітковини і імуностимулюючих антиоксидантів. Ці елементи допомагають нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту.
Морква
Шкірка моркви має багато антиоксидантів, тому краще добре її промити водою і потерти щіткою. Часто вони збираються під самою шкіркою і важко зняти її, щоб не втратити вітамінів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно пити каву, щоб не нашкодити здоров'ю
Баклажани
Позбавляючись від шкірки, зникає антиоксидант насунін. Він захищає клітини від старіння, що продовжує молодість шкіри.
Пастернак
У пастернака (біла морква) велика частина корисних речовин сконцентрована в шкірці або відразу під нею. Серед корисних речовин можна виділити фолієву кислоту і марганець.
Коментарі