Ексклюзиви
субота, 06 жовтня 2018 23:32

5 порад дієтолога, як восени харчуватися і не гладшати

5 порад дієтолога, як восени харчуватися і не гладшати
Схуднути восени допоможуть варені овочі, а не сирі - Світлана Фус Фото: big.stb.ua

Від осіннього похолодання люди частіше повніють, сидячи вдома. Дієтолог Світлана Фус розповіла правила, що допоможуть не набирати зайвих кілограм в холодну пору року.

Про це пише у Instagram, яких правил варто дотримуватися, щоб не погладшати в холодну пору року.

"Настали холоди, світлішає пізніше, темніє раніше - відмінний привід набрати пару-трійку зайвих кілограмів, чи не так ?! Цього можна уникнути, змінивши режим харчування в холодну пору. Так як же харчуватися восени, щоб їжа зігрівала, але не впливала на наш вага? "- написала дієтолог.

Їсти потрібно регулярно, повноцінно, і не відмовлятися від прийомів їжі. До речі, їжа обов'язково повинна бути в теплому вигляді, адже такі страви краще зігрівають і насичують наш організм.

Дієтолог рекомендує їсти тушковані, варені або запечені овочі замість сирих. Також варто не забувати про каші, які допомагають нормалізувати обмін речовин і наповнюють організм корисними речовинами, мінералами і вітамінами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найбільш корисну осінню зелень

"Трохи збільшуємо калорійність раціону в холодну пору, але не зловживаємо. Досить вживати на 100-150 калорій більше, ніж влітку. А це одна додаткова порція каші або 30 грамів насіння", - додала вона.

Обов'язково вводити в раціон бобові: сочевицю, горох, квасоля, нут, які можна їсти кілька разів в тиждень. Крім того, слід їсти овочеві супи, які легко засвоюються організмом і надають енергії.

Зараз ви читаєте новину «5 порад дієтолога, як восени харчуватися і не гладшати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути