понеділок, 22 січня 2018 14:40

5 найкорисніших продуктів для зими
5

В холодну пору року організму потрібно багато вітамінів. Мова йде не тільки про цитрусові, де є багато вітаміну С. Корисними також є хрін, сушені гриби та гарбузове насіння.

Сушені гриби

Автор: receptiki.pro
 

Крім смаку і аромату сушені гриби мають унікальний збалансований склад білків, жирів, вуглеводів, вітамінів (А, В, D, Е, РР) і мікроелементів (калій, цинк, кальцій, фосфор, мед, сірка, марганцец). Вони є відмінною альтернативою м'ясу.

Сушені гриби підтримують імунну систему, є профілактикою раку, захворювань серцево-судинної і кровотворної систем, покращують обмін речовин, стан шкіри, волосся, нігтів.

Гарбузове насіння

Автор: houstonherald.com
 

Біле насіння багате вітамінами Е і групи В, а також мінералами: фосфором, магнієм, цинком і міддю. Містять Л триптофан - амінокислоту, яка важлива для утворення серотоніну. Його ще називають гормоном щастя.

Мед

Автор: parkfrunz.spb.ru
 

Мед зміцнює імунітет, особливо якщо додавати по 1 ч. л. в теплу воду з ранку натщесерце. Такий ранковий напій тонізує, насичує організм корисними вітамінами і мікроелементами, вважається хорошим антибактеріальним і противірусним засобом. Мед містить фолієву кислоту, вітаміни В2 і В6, йод, залізо, калій, фосфор, магній.

Тільки пам'ятайте, що під впливом високих температур мед втрачає корисні властивості, тому не додавайте його в гарячі напої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, що врятує від голоду краще за перекуси

Імбир

Автор: termalfurdo.hu
 

Цей корінь містить вітаміни А, В, С, амінокислоти, мінерали: залізо, калій, фосфор, цинк і магній. Напій з імбиру відмінно зігріє в холод і стане хорошою профілактикою застуд.

Натерти в теплу воду корінець імбиру розміром з мізинець, додати сік лимона і мед. Дати настоятися хвилин 15 і процідити.

Хрін

Автор: landidee.nl
 

Хрін є відмінним природним антибіотиком. Завдяки вмісту в ньому гірким речовин фитонцидам, хрін зміцнює імунітет, стійкість організму до різного роду переохолодженням і стресів, вважається хорошою профілактикою грибків, вірусів і бактерій.

Натерти хрін на дрібній тертці, трохи пріперчіть і посолити, за бажанням додати сметани.

Зараз ви читаєте новину «5 найкорисніших продуктів для зими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути