Легкі перекуси не рятують від голоду між основними прийомами їжі. Крім того, вони здатні спровокувати цукровий діабет.
Щоб почуття голоду не переслідувало і, відповідно, калорійний смаколик менше приваблював, варто переглянути раціон, пише у Facebook дієтолог Оксана Скиталінська.
"Після перекусів так само хочеться їсти, особливо, якщо це яблуко чи апельсин, чи, особливо, якийсь "дієтичний" хлібець. Не кажучи те, що часті прийоми їжі утримують високі рівні інсуліну в крові, що не є добрим для організму, оскільки спричинює запалення, а у подальшому - і цукровий діабет 2 типу", - зазначила лікарка.
Вона пропонує для кожного прийому їжі обирати тільки такі продукти, що мають низький глікемічний індекс. Наприклад - бобові, овочі, білкові страви у поєднанні з корисним жиром, трохи зернових.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку їжу можна купити за один долар у різних країнах
"Чим нижчий глікемічний індекс, тим довше Ви не відчуватимете голоду. А от будь-який десерт автоматично підніме цей показник. І чим вищим він буде, тим швидше Ви знову захочете їсти", - додала Скиталінська.
Науковці виявили, що під час бажання схуднути на людський організм підвищено діють гормони. Тому так сильно хочеться заборонених продуктів із високим вмістом калорій. Така поведінка викликана тим, що навіть при легкому голоді виробляється гормон грелін, який змушує мозок сконцентруватися на пошуку їжі, особливо - калорійної.
.
Коментарі