пʼятниця, 16 жовтня 2020 09:43

30% ПЛР-тестів за підтвердженого Covid-19 дають негативний результат

30% ПЛР-тестів за підтвердженого Covid-19 дають негативний результат
Степанов заявив, що останні кілька місяців в Україні пацієнтам з Covid-19 ставлять відповідний діагноз без позитивних ПЛР-тестів. Фото: pixabay.com

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що останні кілька місяців в Україні пацієнтам з Covid-19 ставлять відповідний діагноз без позитивних ПЛР-тестів. Лікарі більше зважають на симптоматику хворого.

Про це міністр повідомив під час ток-шоу "Право на владу".

"У нас вже 1,5-2 місяця немає такої опції, як обов'язкове підтвердження ПЛР-тестуванням. По клінічних ознаках підтверджується коронавірус і відбувається відповідна госпіталізація та процес лікування. Це питання, яке повинні на місці вирішувати лікарі. За світовою статистикою, до 30% ПЛР-тестів є негативними за підтвердженого Covid-діагнозу. Це пов'язано з особливостями ПЛР-тестування і фізіологічними особливостями людини", - сказав Степанов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антибіотики не лікують Covid-19, краще - вакцинуватися

В Україні за останню добу виявили 5992 нових випадки зараження коронавірусною інфекцією. Це – найбільше число хворих за добу з початку епідемії. Загалом, станом на ранок 16 жовтня, маємо 287 231 лабораторно підтверджений випадок Covid-19. Із них 5408 - летальні.

Зараз ви читаєте новину «30% ПЛР-тестів за підтвердженого Covid-19 дають негативний результат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути