вівторок, 13 лютого 2018 05:28

3 типи популярних дієт, що нищать здоров'я

3 типи популярних дієт, що нищать здоров'я
Низькокалорійні, білкові та монодієти призводять до погіршення здоров'я. Фото: HeaClub.ru

Науковці стверджують, що схуднути та втримати вагу завдяки дієті можуть лише 19% людей. Решта не відчувають помітного результату або набирають ще більше зайвих кіло після закінчення дієти. Крім того, кардинальна зміна і обмеження харчування можуть призвести до погіршення здоров'я.

Можна виділити три найбльш шкідливих різновиди дієт. Їх варто уникати за будь-яких умов, пише портал "Нealthystyle".

Низькокалорійні. Зазвичай вони диктують обмеження раціону до 1 тис калорій на добу. Нібито за таких умов організм почне спалювати відкладений жир. Схудення і справді розпочнеться, але лише як етап пристосування до нового режиму харчування. За деякий час вага перестане зменшуватись. Або взагалі стоятиме на початковій позначці. Бо тіло буде шоковане, намагатиметься зберегти енергію. Адже для нормального функціонування організму потрібно 2-2,5 тис калорій на день. Після виходу з дієти тіло автоматично накопичуватиме жир "про запас". В результаті низькокалорійних дієт може з'явитися авітаміноз, анемія, різкі перепади настрою.

Монодієти. Їх не можна плутати з днями "розвантаження". Останні тривають не довше 3 днів. А монодієта примушує вживати однотипну їжу - тобто незбалансовану. Через це створюється дефіцит вітамінів, порушується метаболізм. Крім того, занадто часте вживання певного продукту може порушувати роботу внутрішніх органів. Наприклад, кисломолочний сир в монодієті негативно вливає на нирки, шоколад - на щитовидку, морква - на печінку. Вдале схуднення від монодієти може бути тільки за умови поєднання харчування, прийому вітамінів та достатньї фізичної активності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали фото українських зірок, які вражаюче схудли 2017 року

Білкове харчування. На перший погляд, воно дозволяє їсти різні страви і дарує стрункість. Проте такий режим є небезпечним: від надлишку білку та протеїну нирки працюють з останніх сил, в них утворюються камені. Крім того, в крові збільшується рівень холестерину, що веде до проблем із серцем та судинами. Ризик отримати інсульт чи інфаркт зростає до 28%. Одночасно можуть формуватися камені у жовчному міхурі. Через брак клітковини кишківник погано засвоює мікроелементи. Якщо не змінювати такий раціон протягом тривалого часу, на зміну апетиту приходять неприємний запах з рота і нудота.

Психологи пояснили що під час бажання схуднути на людський організм підвищено діють гормони. Тому так сильно хочеться заборонених продуктів із високим вмістом калорій. Чим більше людина думає про заборонені продукти, тим сильніша її тяга до них.

Зараз ви читаєте новину «3 типи популярних дієт, що нищать здоров'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути