субота, 05 серпня 2017 05:28

3 способи продовжити своє життя

3 способи продовжити своє життя
Середземноморська дієта, оптимізм та спорт здатні подарувати довголіття. Фото: lbk.ru

На тривалість життя людина може впливати власноруч. Американські лікарі визначили, що саме треба їсти, аби дожити до старості. Назвали й інші фактори, які дарують довголіття.

Висновки нью-йоркського психіатра Джулії Самтон опублікувало видання MyDomaine.

Середземноморська дієта. Такий спосіб харчування передбачає вживання риби, птиці, свіжих фруктів, овочів, цільнозернових продуктів, оливкової олії. Вказані продукти позитивно впливають на неврологічний стан та серцеву систему. При правильному харчуванні люди у віці "за 70" краще мислять і мають гарну пам'ять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не отруїтися кавунами

Оптимізм. "Як би важко іноді не було залишатися оптимістом, збереження позитивного настрою має науково доведені переваги для здоров'я, у тому числі і довголіття", - зазначила Джулія Самтон. Люди з позитивним мислення рідше хворіють у старості та щасливіші, ніж песимісти.

Фізична активність. Будь-які вправи зі шкільних уроків фізкультури оздоровлюють тіло. Якщо робити їх систематично й комплексно, зменшується ймовірність проблем з опорно-руховим апаратом. "Зарядку" можна замінити активним відпочинком.

Родина Доннелі з Великобританії — найстаріша у світі. 13 із 16 дітей зараз живі, мають від 70 до 92 років. Серед їхніх харчових звичок — вівсяна каша о 10 вечора та яблука.

Зараз ви читаєте новину «3 способи продовжити своє життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути