Ексклюзиви
четвер, 12 жовтня 2017 23:28

2 спеції, які найкраще захищають організм від грипу

2 спеції, які найкраще захищають організм від грипу
Хрін активно бореться з вірусами і допомагає організму зігрітися Фото: vashsovet.com.ua

Прянощі зміцнюють організм не гірше, ніж вітаміни. Дієтолог Людмила Бабич сказала, які саме потрібно їсти. Натуральні спеції не тільки покращують смак страв, але і позитивно впливають на захисні сили організму і підвищують імунітет.

"Гострі прянощі допомагають організму протистояти вірусам і регулювати потрібну температуру тіла. Крім цього, більшість спецій покращують травлення. Але варто пам'ятати, що вживати їх також потрібно обережно, особливо при наявності хронічних недуг органів шлунково-кишкового тракту", - зазначила лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Унікальна дитина: дівчинка народилася із кишечником назовні

Хрін крім підкреслення смаку продуктів, ще й активно бореться з вірусами і допомагає організму зігрітися. Спеція має загальнозміцнюючу, протизапальну дію і бактерицидний ефект.

Корисним в холодну пору року є також кардамон. Ця індійська пряність захищає організм від шкідливого впливу зовнішнього середовища, допомагає перетравлювати їжу і є профілактикою серцево-судинних захворювань.

Кардамон рекомендований лікування застуди та грипу, так як допомагає організму боротися зі шкідливими бактеріями, перешкоджаючи їх розмноження, має потогінний і легкий сечогінний ефект, завдяки чому ефективно знижує рівень токсинів в організмі.

Цього року в Україні епідемія грипу почнеться із грудня. Першим очікується вірус "Miчиган", який в першу чергу вражає людей 25-49 років.

Після нього ходитимуть ще два віруси: з січня "Гонконг" - курячий грип і з кінця лютого "Брісбан".

Зараз ви читаєте новину «2 спеції, які найкраще захищають організм від грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути