субота, 26 листопада 2016 09:15

2 критерії по яких жінки мають вибирати протизаплідні таблетки

2 критерії по яких жінки мають вибирати протизаплідні таблетки
Фото: kobieta.wp.pl

Гормональні протизаплідні таблетки є ефективним засобом від небаженої вагітності. Але багато жінок через неправильне їх вживання шкодять самі собі. Ці контрацептиви гінеколог має вибирати кожній жінці індивідуально, спираючись на спеціальну таблицю. Там враховується маса тіла та вік. Про це розповіла Gazeta.ua Людмила Хомінець, гінеколог Малинської районної лікарні на Житомирщині.

"Ці гормональні таблетки перешкоджають виробленню яйцеклітини, щоб не було овуляції. Згущують слиз, де знаходять сперматозоїди. Від цього вони стають повільнішими і їм важко потрапити в яйцеклітину. Є ще гормональні пластирі. Діють так само", - каже лікар.

При виборі протизаплідних засобів з гормонами яскрава обгортка та симпатична картинка на упаковці не є гарантом якості. Треба слідкувати за призначенням лікаря. Як цим правилом знехтувати, розвинеться нервовість, надмірна вага або виростуть вуса. Через збій гормонів часто навіть голос у жінок стає грубшим.

"Жінка не може сама без призначення купити гормональні. Вони, звичайно допоможуть, але якщо в організмі є соматичні або хронічні хвороби, то ті загостряться. Це варикоз, хвороби печінки чи нирок. Тут ризик контрацептивів більший, ніж їх ефект", - каже пані Людмила.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: При нетриманні сечі у жінок тренують м'язи Кегеля

Екстренна гормональна контрацепція потрібна якщо був незахищений статевий акт, без презерватива. Коли випити цю таблетку на протязі 72 годин вона захистить від вагітності. Вживати її можна 1 раз в місяць. Не частіше, бо можливі кровотечі. Там великі дози гормонів.

Зараз ви читаєте новину «2 критерії по яких жінки мають вибирати протизаплідні таблетки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути