пʼятниця, 19 листопада 2010 05:30

Застуда може перейти в запалення легенів

3-річний Андрій Гончаренко із Києва вп'яте за осінь не пішов до дитсадка через застуду. У нього розболілися обидва вуха, закисли очі. Дитина кашляє, має нежить.

— Цього року почав ходити в садочок. Раз на два тижні застуджується, — скаржиться мати Олена Гончаренко, 32 роки. — Температура піднялася до 38 градусів. Закапувала в носа розведену морську сіль, примушувала полоскати нею горло. Із понеділка Андрій пішов у садочок, а в середу вже заходився криком, бо боліли вуха. Усю ніч плакав, а на ранок у четвер не міг очей розплющити. Повіки заклеїлися зеленкуватим гноєм. Педіатр сказала, що це кон'юнктивіт. Інфекцію син міг підхопити в садку — затер очі брудними руками. Погодилася давати йому антибіотики, бо горло червоне, аж горить. Почав кашляти.

Найчастіше гострі респіраторні захворювання підхоплюють малюки, ослаблені через попередні застуди чи переохолодження.

— Віруси активізують мікроби, які є в слизових оболонках, — каже столичний педіатр Світлана Іванченко, 42 роки. — Якщо не лікувати, інфекція переходить у вуха, опускається в бронхи. Часто бувають бронхіт чи запалення легенів без високої температури. У перші години помічний інтерферон. Немовлятам допомагають гомеопатичні свічки вібуркол. Хворим на застуду треба багато пити, тоді вимиється інфекція з горла. У шлунку вона нешкідлива. Гарно покращують стан трав'яні чаї з лимоном і медом. Не збивайте температуру, нижчу за 38 градусів. Вона допомагає боротися з інфекцією.

Якщо кашель не минає понад тиждень, болять вуха, голова, лікарі призначають антибіотики. Вони можуть спричинити алергію, тому одночасно дають ліки від неї. Як дитина проп'є курс, мікрофлору травних шляхів поновлюють біфідобактеріями.

Застуда може перейти в запалення легенів
Зараз ви читаєте новину «Застуда може перейти в запалення легенів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути