понеділок, 25 лютого 2008 14:09

У фітокабінеті лікують бур"янами

У 54-річної Наталії Кузьмук із Вишневого, що під Києвом, відкрилася гемороїдальна кровотеча. Жінка відмовлялася іти до лікарні.

— Була впевнена, що мене оперуватимуть. А я перенесла інсульт. Хтозна, чи витримала б ту операцію, — розповідає Наталія Олексіївна.

Їй допомогла давня приятелька 63-річна Оксана Піон, яка понад 20 років лікує травами.

— Коли Оксана до мене прийшла, я вже не підводилася з ліжка, — розказує Кузьмук. — Думала, помру. Оксана дістала мені якісь трав"яні чаї і порадила їсти гранати. Я з"їла їх мо" 100 штук за час лікування.

За три дні кровотеча припинилася. Наталя Кузьмук продовжувала лікуватися народними засобами ще півроку.

Народна цілителька Оксана Піон має фітокабінет у капличці на території церкви, біля залізничної станції у Вишневому. Стукаю і відчиняю великі залізні двері. У кімнаті відчувається стійкий запах трав. Під стіною зелений диван, над ним килим-ікона Божої Матері. Оксана Піон — кароока блондинка з насиченою червоною помадою на губах — сидить за столом. На всіх пальцях рук срібні каблучки. За її спиною шафа з трав"яними зборами. За склом стоїть ікона Пантелеймона-цілителя. По всій кімнаті — вазони з висушеними хризантемами та чорнобривцями.

— Наталі Кузьмук я спочатку призначила пити відвар коріння кровохльопки, по-книжному родовика лікарського, для зупинки кровотечі, — розповідає травниця. — Для підвищення гемоглобіну — з"їдати один-два гранати в день. При такій хворобі треба робити мікроклізми — очисну з марганцівкою, потім лікувальні — з відвару шкірок граната. Вона з"їла банку кизилу з кісточками, заварювала ріп"яшок — парило — й робила ванночки з нього та листя дурману.

Травами Оксана Піон зацікавилася давно. Фітотерапією лікувалася мама-діабетик — усе життя збирала і пила лікарські рослини.

— Я лікую бур"янами. Це синатропний вид рослин, — каже Оксана. — У перекладі означає "іти за людьми".

Перед лікуванням будь-якої недуги травниця радить очистити організм від паразитів. Упевнена, що вони стають причиною багатьох хвороб.

— Коли людина приходить із болячкою, я відразу починаю гнати глисти. Особливо якщо хвора печінка, кишківник, відкладаються солі чи турбує головний біль, — каже жінка.

Найкраще при жіночих хворобах допомагає туя західна

Від паразитів радить 7 днів пити настоянку цибулі. Свіжу цибулину залити половиною склянки кип"яченої води, настояти ніч і вранці випити натщесерце. Маленьким дітям можна давати потроху — від однієї столової ложки. Вживають також сік квашеної капусти чи відвар пижма. А потім ще 7 днів, для профілактики, варто з"їдати з харчами дрібку меленої гвоздики.

В Оксани Піон є збір від глистів — трава деревію, полин гіркий, листя берези та кульбаби. Він, каже травниця, випробуваний — убиває навіть вірус гепатиту.

Трави Оксана заготовляє на дачі у Фастові. Щороку їздить у Карпати — привозить деякі рослини, що ростуть лише там.

— На дачі вирощую шавлію, чорнобривці, півонії, айстри, хризантеми, дягель, живокіст, ехінацею, календулу, лаконос, гречку, люцерну, овес. Лікую тими рослинами, яких у нас вдосталь. Ними можна замінити й рідкісні. Наприклад, замість ятришника, що часто шукають чоловіки, можна взяти іван-чай чи суріпку. Пастернак — сильнєйшая вещь для чоловіків, запобігає їхнім проблемам, — переконана цілителька. — Травами лікують усе. Немає рослини, яка не лікує, і немає хвороби, яку не можна вилікувати травами.

Оксана Піон каже, що їй вдавалося допомогти хворим із гастритами, виразками шлунка, нирково-кам"яною хворобою, простатитом, жіночими недугами. Вона робить мазі із живиці від екземи та псоріазу. Згадує пацієнтку, в якої дуже боліли ступні. Жінка не могла ходити.

— Я подивилася, а в неї грибок. Жовте по ступнях наслоїлося. Призначила їй мазь з мила, жиру і дьогтю.

Така суміш коштує 10–25 грн.

— А нещодавно приходила жінка подякувати, що я допомогла їй завагітніти. Зараз кожна жінка має інфекцію, — веде далі травниця. — Бо практично немає чоловіка, який би не ходив на сторону.

Каже, найкраще при жіночих хворобах допомагає туя західна. Треба заварити 1 ст. л. на 1 л води, настояти і пити по 1/3 склянки тричі в день, перед їжею. Цією настоянкою і спринцюватися. Трава лікує від грибків та інфекцій. Але її не слід пити під час місячних та вагітності.

Оксана Піон має дозвіл на лікування травами Асоціації народної медицини та Міністерства охорони здоров"я України. Жінка жаліється, що з Вишневого до неї мало людей приходить. Травниця повісила оголошення: "До уваги вишнівчан! Більше року при церкві працює фітокабінет з народним лікарем Оксаною Піон. Люди їдуть з усіх міст України, а вишнівчани не звертаються! Вишнівчани всі здорові?! Телефон фітокабінету по Вишневому: 5-24-65".

— В своем отечестве нет пророка, — каже жінка. — Так мені батюшка і сказав. Раніше думала лавку поставити біля каплички, щоб люди мали де присісти, коли в черзі стоять... Обідно.

Консультація Оксани Піон коштує 30 грн. Травний збір  — від 25 грн.

Зараз ви читаєте новину «У фітокабінеті лікують бур"янами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути