59-річна Майя Ковальчук із селища Брацлав Немирівського району Вінницької області хворіє на гіпертонію.
— Одного дня під вечір стало погано. Через біль у голові тяжко було її повернути, у вухах шуміло, — каже Майя Матвіївна. — Викликала врача. Зміряв давленіє 180 на 115. Дав таблєтку під язик, то трохи спало до 150.
Сестра порадила зробити варення, що допомагає при перепадах тиску.
— Помила по 50 грамів лимона, клюкви і шиповніка. Лимон із кожою порізала. Кинула все в міксер і додала половину півлітрової баночки меду. Перемолола і переклала в банку.
Варення їсть по 2 ст. л. вранці та ввечері.
— Вже зо два місяці п'ю і немає таких скачків, як раньше.
— Шипшина, журавлина та лимон містять найбільшу кількість з усіх ягід вітаміну С, — говорить терапевт Віталій Мазур, 54 роки. — Вони зміцнюють організм, підвищують працездатність, покращують кровообіг. Судини повертаються до нормального стану, тому тиск знижується.
Коментарі