Ексклюзиви
четвер, 05 березня 2009 17:05

Ступінь ожиріння визначають за 2 секунди

Автор: фото: Микола МАРЧЕНКО
  15-річну Надію Васильцову з Миргорода Полтавської області діагностує на ”Омроні BF500” лікар-дієтолог Анатолій Тетеря. За зросту 166 сантиметрів дівчина важить 70 кілограмів. Прилад показав, що в неї підшкірного жиру на 30 відсотків більше від норми
15-річну Надію Васильцову з Миргорода Полтавської області діагностує на ”Омроні BF500” лікар-дієтолог Анатолій Тетеря. За зросту 166 сантиметрів дівчина важить 70 кілограмів. Прилад показав, що в неї підшкірного жиру на 30 відсотків більше від норми

У санаторії "Хорол" у Миргороді на Полтавщині вимірюють кількість жиру в організмі людини й скелетну масу. Японський прилад "Омрон BF500" допомагає визначити показники обміну речовин для лікування надмірної ваги.

— Обмін речовин залежить від роботи щитовидної залози. Завдяки приладу ми отримуємо інформацію про її стан, — пояснює лікар-дієтолог Анатолій Тетеря, 32 роки. — Санаторій спеціалізується на лікуванні органів травлення і захворюваннях ендокринної системи. Призначаємо ефективну дієту.

У комп"ютер вводять вік і вагу пацієнта. Людина босоніж стає на металеву поверхню, береться за ручки. Тілом пропускають струм невеликої величини — 500 мкА. Через 2 секунди отримують інформацію про загальний відсоток жиру та м"язів. Розраховують індекс маси тіла, вміст жиру в черевній порожнині. Також "Омрон" визначає кількість енергії людини, яку та витрачає в стані спокою.

Лікар каже, часто пацієнти прагнуть позбутися зайвої ваги за короткий термін. Протягом місяця-двох людина обмежує себе в харчуванні. Але організм не може швидко перелаштуватися. Якщо пацієнт не їстиме м"яса, риби, молочних продуктів — організм почне себе руйнувати, живитися власними тканинами. Якщо обмежувати себе в їжі два місяці, можна втратити приблизно 10 кг ваги. Але втрати жиру будуть лише 3 кг. 7 кг вивільняться за рахунок м"язів.

Після припинення голодування людина швидко набере попередню вагу за рахунок жиру черевної порожнини.

Щоб позбутися ожиріння, треба максимально виключити із раціону прості вуглеводи: цукор, цукерки, тістечка. Якщо людина обмежить себе в харчуванні упродовж семи місяців на 20–30%, за цей час схудне на 10 кг. 9 кг втратить за рахунок жиру і один — за рахунок м"язової тканини.

Вартість комплексу діагностики на "Омроні BF500" — 18 грн.

Зараз ви читаєте новину «Ступінь ожиріння визначають за 2 секунди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути