Стоматологи американського Інституту здоров"я ротової порожнини вивчили вплив соків на зубну емаль. Довели, що апельсиновий діє сильніше, ніж матеріали для відбілювання зубів. Він зменшує твердість, збільшує крихкість.
— Фруктові кислоти такі активні, що емаль буквально змивається. Апельсиновий сік зменшує її твердість на 84 відсотки, — каже працівник Інституту Ян Фанг Рен. — Окрім обробки зуба фторидним лаком, немає ефективних інструментів для профілактики руйнування. Також треба пам"ятати: у людей, що п"ють соки протягом 20 хвилин, ерозія зуба відбуватиметься швидше, ніж у тих, хто випиває одним духом.
Руйнування емалі прискорює зношування зуба, збільшує ризик його втратити.
— Усі цитрусові висококислотні, а найбільше — лимон, — вважає приватний столичний стоматолог Сергій Северин, 33 роки. — Якщо з"їсти шматочок лимона, то навіть у людини зі здоровими зубами емаль одразу стає гіперчутливою.
Коментарі