понеділок, 09 вересня 2013 05:00

Щоб легше народити, багато ходять і присідають

Львів'янка 25-річна Катерина Кокота півроку тому народила доньку Марту. Тоді відчула свербіж та печіння біля заднього проходу. До лікаря звернулася, коли побачила кров. Діагностував внутрішній геморой.

— Після родів три тижні не ходила в туалет. Постійно болів живіт, німіли ноги. Як схожу, ставало легше. Не могла сидіти та лежати, — розповідає. — Почала пити дитячі послаблюючі чаї. Трохи допомагали. У туалет ходила раз на три дні, інколи кровило. Лікар заборонив годувати дитину груддю, призначив лікування.

Катерина Кокота лікувалася спеціальними свічками. Їла багато червоного буряку, пила кефір. Відмовилася від білого хліба, макаронів і рису.

— Мені заборонили піднімати важке. Але тої умови не дотримувалася, — каже. — Ми живемо на третьому поверсі, чоловік зранку до вечора на роботі. Треба було коляску з дитиною зносити. Тому лікування затягнулося на чотири місяці з перервами.

Івано-франківський приватний проктолог Миколай Василевський, 44 роки, говорить, що кожна четверта-п'ята породілля має такі проблеми:

— Вагітні носять великий тягар. Їм треба негайно лікувати геморой. Усім раджу багато ходити, робити присідання, що зміцнюють м'язи таза. Забороняю носити тісні джинси. Буває, геморой починається при потугах. Такий, що можна промацати, вправляємо руками. Внутрішній непомітний, бо виникає у стінці прямої кишки. Іноді провокує кровотечі.

Зараз ви читаєте новину «Щоб легше народити, багато ходять і присідають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути