четвер, 10 липня 2008 17:43

Рак та інсульт лікують дихальними вправами

Автор: фото: Вікторія ЦИМБАЛІСТА
  Лікар Михайло Хруставка, який навчає дихальних вправ за системою Бутейка, проводить заняття з Оксаною Швець. Жінка щоразу приходить на прийом, коли лікар приїжджає в Івано-Франківськ. Завдяки правильному диханню вона позбулася хронічного бронхіту. Каже, щ
Лікар Михайло Хруставка, який навчає дихальних вправ за системою Бутейка, проводить заняття з Оксаною Швець. Жінка щоразу приходить на прийом, коли лікар приїжджає в Івано-Франківськ. Завдяки правильному диханню вона позбулася хронічного бронхіту. Каже, щ

55-річний Михайло Хруставка з Тернополя єдиний в Україні, хто вчився в автора лікувальної дихальної методики Костянтина Бутейка. Чоловік має ліцензію на лікування за його методом. Лікар переконаний, що навчившись правильно дихати, можна вилікувати не лише дихальну систему, а й хвороби внутрішніх органів і крові.

Ірина Москвич, 60 років, із міста Долина на Івано-Франківщині, лікувалась у Хруставки п"ять років тому. Жінка перенесла ішемічний інсульт, після чого їй паралізувало лівий бік. Крім того, в Ірини виявили рак матки. Лікарі казали, що жити їй залишилося не більше двох-трьох місяців.

— Мама вже раніше чула про метод Бутейка, але не хотіла в нього вірити, не те що лікуватися, — розказує син 36-річний Сергій Москвич. — Після кількох днів умовлянь вона таки погодилася піти на прийом до Хруставки.

— Жінка прийшла до мене вся почорніла від хвороби, з паличкою, перехилена в один бік, ледве пересувалася, — пригадує лікар вольової ліквідації глибокого дихання Михайло Хруставка. — Казала: "Не мучте мене, дайте спокійно вмерти!". А через півроку в жінки зникли всі ознаки хвороби. Зараз бігає, як у двадцять років.

Ірину Москвич лікар навчив дихати носом, та затримувати подих на 60 секунд. Це основа методу Бутейка. Повітря, яке потрапляє через ніс у кров, насичує її киснем. Якщо затримати вдих на кілька секунд, в організмі накопичується вуглекислий газ. За Бутейком, він дуже корисний для людини. Його в крові має бути наполовину з киснем, тоді відбувається правильний кровообіг. Кров, насичена киснем, окислюється,    стає токсичною. Вуглекислий газ нормалізує її. Найбільше шкідливого кисню потрапляє в організм під час дихання ротом.

Зараз бігає, як у двадцять років

— Коли людина дихає глибоко, тобто ротом, під час розмови, ходьби чи сну, кисень окислює зубну емаль, від цього карієс, подразнює глотку, щитовидку, — пояснює Михайло Дмитрович. — Кров, насичена киснем, омиває внутрішні органи, від цього всі проблеми в організмі.

Центр Хруставки знаходиться в Тернополі. Курси тривають три дні. За заняття лікар бере 100 грн. Опісля люди продовжують "дихати" вдома. Вони роблять вправи, багато читають уголос і сплять із заклеєним пластирем ротом. Лікар каже, якщо правильно виконувати його вказівки, то позбутися хвороб дихальної системи, приміром астми чи хронічного бронхіту, можна вже за тиждень.

— Наша шестирічна дочка Юля хворіла на астму, — розказує мама дівчинки 42-річна Оксана Швець. — У дитини були такі сильні приступи, що вона мало не мліла, коли кашляла, півроку ми з нею пролежали в лікарні. Стільки дорогих медикаментів перепробували, але результату ніякого. Про лікування за Бутейком почули від друзів. Спробували. Уже через кілька днів інтенсивних занять дитині полегшало. Тепер вона і плаває, і на лижах катається — ніякої задухи.

У перші дні занять у хворих може різко погіршитися самопочуття. Підвищується температура тіла до 41 градуса, дуже болить голова, м"язи і суглоби. Це звичні реакції на збільшення в організмі рівня вуглекислого газу. Ще через заняття людині стає краще.

Методом Бутейка лікують хвороби внутрішніх органів, нервової системи, опорно-рухового апарату, шкіри та слизових. Завдяки правильному диханню зміцнюється імунна система організму. Стверджують, що можна вилікувати й СНІД.

— Країни Європи вже давно перейшли на лікування за Бутейком офіційно. У Лондоні навіть відкрита спеціальна клініка. Важливо, щоби й у нас це лікування набуло державного значення. Тоді дітей можна було б привчати до правильного дихання ще зі шкільної парти. І у майбутньому вони б працювали не на аптеки, а на себе, — додає Михайло Хруставка.

Лікаря Бутейка критикували колеги

Костянтин Бутейко народився 1923 року в місті Іваниця на Київщині. В Європі став відомим як автор лікувальної системи дихальних вправ. Лікар винайшов метод вільної ліквідації глибокого дихання. Бутейко випустив понад сто наукових публікацій, як за допомогою носового дихання можна позбутися астми, бронхіту, мігрені, алергії. Метод Бутейка не знайшов підтримки серед вітчизняної  медицини. Його критикували відомі професори-медики України та Росії. 2003 року Бутейка вбили у Москві. Він загинув від удару бітою по голові.

Зараз ви читаєте новину «Рак та інсульт лікують дихальними вправами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути