Ексклюзиви
середа, 01 грудня 2010 04:00

Під час клімаксу п'ють буряковий сік

— Буряковий сік добре пити від малокрів'я, жінкам під час місячних, у клімактеричний період, — каже тернопільський лікар Христина Начіпна, 67 років. — Він нейтралізує кислотність у шлунку, заспокоює нерви, знижує тиск. За кількістю вітаміну С не поступається картоплі. Пектинів у ньому більше, ніж у яблуках і моркві, вони потрібні для лікування кишечника. А йоду найбільше з-поміж усіх овочів.

У народній медицині буряком лікують хвороби крові, органів травлення, нирок, а ще застуду.

— Моя баба при хворому горлі до склянки свіжого бурякового соку додавала столову ложку яблучного оцту. Таким розчином полоскала горло п'ять-шість разів на день. При нежитю столову ложку меду розводила в 100 грамах соку і закапувала по п'ять капель кілька разів на день. За три дні насморк минав.

Буряк застосовують для очищення організму.

— Інколи від його соку може нудити. Тоді раджу змішувати буряковий і морквяний соки, щодня зменшуючи вміст другого. При ослабленому імунітеті, хворих нирках чи печінці корисна склянка свіжого соку буряка протягом місяця. Якщо у вас підвищений тиск, за півгодини до їжі випийте половину склянки.

Зараз ви читаєте новину «Під час клімаксу п'ють буряковий сік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути