Ексклюзиви
понеділок, 04 лютого 2008 14:22

Павло Патока перепелиними яйцями вилікував простатит

47-річний слюсар із Полтави Павло Патока щодня випиває п"ять сирих перепелиних яєць. Так він вилікував простатит. Крім того, запевняє, тепер не хворіє на застуду.

— Двадцять років тому захворів на простатит. Їздив по санаторіях і знахарях, але це давало тимчасовий ефект, — ділиться Павло Дмитрович. — У журналі прочитав, що перепелиними яйцями лікують багато хвороб. Вирішив завести перепелів. Відтоді п"ю яйця. За два роки хвороба минулася.

Патока має 50 перепелів, щодня вони несуть до 40 яєць. Більше половини продає знайомим. За десяток бере 3 грн.

— Зранку розбиваю в чашку п"ять сирих яєць, розколочую й випиваю, — каже Патока. — Вони солодші від курячих. Перепелині дуже калорійні, тому до дванадцятої дня зовсім не хочеться їсти.

Донька Павла Єлизавета, 20 років, працює за комп"ютером. Помітила, що почав погіршуватися зір.

— Я порадив їй теж попити яєць. За два місяці їй стало краще, — хвалиться чоловік. — Перепелині яйця допомагають нормалізувати тиск, лікують від багатьох захворювань. Добре їх попити при застуді, там багато вітамінів.

Однак лікарі-урологи не радять займатися самолікуванням простати.

За два роки хвороба минулася

— Перепелиними яйцями простатит не лікують. Мабуть, у того чоловіка не було хвороби, — зауважує лікар-уролог Полтавської міської лікарні N1 Віталій Моргун, 35 років. — Сьогодні існують такі препарати, як простамол, біологічно активна добавка гентос. Вони більш-менш підходящі по ціні й ефективності. Рідко викликають побічні ефекти. Вилікувати хворобу перепелиними яйцями не реально, я це за десять років практики знаю. Може, в пацієнта солі відходили, а через зміну дієти все пройшло. Сам по собі простатит не зникає й вимагає тривалого лікування.

Старший терапевт поліклініки N4 Полтави Ірина Савіних, 47 років, попереджає про небезпеку вживання яєць.

— На шкаралупі яйця хворої птиці може бути паличка сальмонели. Навіть якщо ви добре помиєте яйце, вона залишиться. Гине вона лише при термічній обробці, — каже лікарка. — Сальмонельоз — небезпечне захворювання, якщо його одразу не вилікувати, людина може померти.

Зараз ви читаєте новину «Павло Патока перепелиними яйцями вилікував простатит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути