четвер, 24 вересня 2009 17:01

Паразити, або про життя у нас всередині

Сьогодні ми поговоримо про форми життя, які, хочемо ми цього чи ні, протікають всередині нашого організму. Про паразитів.

Паразити не мають нервової і дихальної систем, але їх репродуктивні органи працюють як гігантська машина, що викидає сотні тисяч яєць у навколишнє середовище. Яйця будь-якого паразита стійкі до зовнішніх дій — до високих і низьких температур, агресивних рідин. Мікроскопічні яйця густо населяють не тільки ґрунти і водоймища, але й атмосферу. Вони злітають у повітря, розносяться вітром, заражають те, чим ми харчуємося.

Паразити харчуються тільки добре перетравленою їжею, точніше, готовими поживними речовинами.

Як же вони впливають на самопочуття людини? Через деякий час після зараження паразитами наступає інтоксикація організму. Підвищується втомлюваність, з"являються головні болі. У дітей спостерігається уповільнення розумового і фізичного розвитку. Оскільки глисти найчастіше обживають кишківник, може з"явитися дисбактеріоз, який проявляється у вигляді болів у животі, проносів, закрепів, нудоти. Підвищення чутливості до алергенів — також результат бурхливої діяльності глистів. Наслідки можуть бути дуже сумними — від шкіряних висипань до бронхіальної астми.

Окрім гельмінтів, в організмі зустрічаються інші дрібніші паразити — лямблії, трихомонади, хламідомонади та інші. Наприклад, такий паразит, про якого всі ми знаємо ще зі шкільного підручника біології, — горезвісна аскарида. Її личинки з потоком крові потрапляють у головний мозок. Вони можуть викликати не лише депресивні стани, але й пухлини, запалення, інсульти. В даний час у людини виявлено понад 200 видів гельмінтів. Це призводить до різних захворювань. Наприклад, ТРИХОМОНАДИ викликають захворювання сечостатевої системи, кишківника, крові, судин. Хвороби: діабет, артрит, розсіяний склероз, псоріаз, інсульт, інфаркт, рак. ГРИБКИ — розвиток онкології. ЛЯМБЛІЇ вражають печінку і викликають чимало печінкових захворювань. АСКАРИДИ викликають легеневі, жовчні та кишкові захворювання. ГОСТРИКИ — велику кількість кишкових захворювань. ФАСЦИОЛЕЗ викликає алергію, дискінезію жовчних шляхів, хронічний гепатит. АСЦИОЛОПСИДОЗ бере участь у формуванні та розвитку всіляких онкологічних захворювань. ХЛАМІДІЇ спричиняють безпліддя, розлад травлення, різні захворювання підшлункової залози (в тому числі і діабет), печінки і призводять до інфарктів.

У людини виявлено понад 200 видів гельмінтів

Симптомами зараження паразитами можуть бути: сеча із запахом, прищі на шкірі, постійний кашель при чистих легенях, нестійкі випорожнення з різким запахом або закреп, газоутворення, неприємний запах з рота. Найбільш специфічним проявом наявності гельмінтів в організмі вважається бруксизм (нічний скрегіт зубів). Досить характерна нічна слинотеча, звична нудота, пристрасть до солодкої і кислої їжі, відрижки повітрям. У дітей відзначають зниження апетиту або вибірковий апетит.

Як запобігти зараженню або позбавитися від вже наявних паразитів, поки вони не "з"їли" нас повністю?

Варіант 1. Приймати для знищення паразитів лікарські препарати хімічного походження — простіше кажучи, труїти паразитів. Але таким чином ми труїмо і себе. До того ж убиваємо лише деякі види дорослих паразитів, при цьому ніяк не впливаючи на їхні личинки та яйця, які з часом переходять у стадію дорослих особин, розмножуються і далі живуть у нашому організмі, отруюючи його.

Варіант 2. На щастя, існує альтернативний спосіб вигнання паразитів за допомогою рослин, які володіють сильною протипаразитарною дією, але при цьому не завдають шкоди нашому організму.

Зараз ви читаєте новину «Паразити, або про життя у нас всередині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути