вівторок, 03 лютого 2009 17:09

Парафінові обгортання пом"якшують шкіру рук та ніг

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Парафінові обертання запобігають сухості й почервонінню рук, лікують задирки. Для повного курсу відновлення шкіри треба десять процедур
Парафінові обертання запобігають сухості й почервонінню рук, лікують задирки. Для повного курсу відновлення шкіри треба десять процедур

Двічі на рік косметологи радять робити парафінові обгортання для рук і ніг. Вони відновлюють шкіру, запобігають сухості, почервонінню і "гусячим пухирцям". На ступнях гоять невеликі тріщинки. У салоні "42" на вул. Володимирській у Києві процедура коштує 60 грн.

Косметичний парафін збагачений вітамінами й ароматичними оліями.

Лікар-косметолог салону Світлана Ручкіна, 41 рік, обгортання для відвідувачів робить щодня. Парафін у електробоксі на 3 кг завжди має температуру +40°С. Його вистачає на 15–18 процедур.

— Спочатку треба продезінфікувати шкіру, — пояснює Ручкіна і бризкає мені на руки прозорою рідиною. – Ми використовуємо німецький засіб, він єдиний сертифікований у нас у країні. А тепер змащуємо кремом із гліцерином.

З інтервалом у кілька секунд, розчепіривши пальці, тричі опускаю кисті у бокс із парафіном. Уже після другого занурення видно білу плівку на долоні. Парафін теплий, не пече. Косметолог одягає мені на руку пакет, на нього махрову рукавичку. Те саме робить із другою. Тепер треба зачекати 20–30 хв., але парафін не має охолонути. Вже за 5 хв., поворушивши пальцями, відчуваю, ніби на руках тонкі теплі рукавички.

— Найчастіше на процедуру приходять ті, в кого суха шкіра, — розповідає Світлана. – Рідше з ефектом постарілої шкіри. Таке буває після того, як хімічними засобами помиєш ванну. Вже після першої процедури шкіра оживає. Якщо були тріщинки, задирки, потрібно щонайменше три.

Повний курс — 10 процедур.

За півгодини майстер знімає з мене махрові й парафінові рукавиці. Капає на долоню крем і розтирає. Каже, тут шкіра сухіша.

— Ми використовуємо косметичний парафін іноземного виробництва, він легко знімається. Пробували якось вітчизняний, але він тріскається, і його треба зішкрібати. Це незручно.

Парафін для домашніх обгортань майстер радить купувати в аптеці.

— Він продається у вигляді кульок, замість нагрівача-боксу його не довше п"яти секунд розігрівають у мікрохвильовці. Після процедури можна роботи все, ефект не втратиться.

Зараз ви читаєте новину «Парафінові обгортання пом"якшують шкіру рук та ніг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути