Ексклюзиви
пʼятниця, 09 липня 2010 03:40

Найважче похмілля після бренді

Місяць тому вчені лондонського Національного центру неврології та нейрохірургії дослідили шкідливість алкогольних напоїв. Перше місце в рейтингу посіло бренді. Що довша витримка напою, то більше в ньому накопичується шкідливих речовин із дощок діжки. Це барвники та мікроскопічні частинки деревини. Вони потрапляють до нервових клітин людини і подразнюють їх. Через це від бренді найсильніше похмілля.

На другому місці — червоне вино. Через особливості виробництва воно містить два види спирту: етанол і метанол. Метанол людська печінка переробляє дуже поволі, тому він найдовше зостається в організмі й травмує клітини мозку. Далі йде біле вино. У ньому виявили сульфіти — речовини, що провокують мігрені, астму, ушкоджують зубну емаль, подразнюють клітини мозку і провокують похмілля на 6 балів із 10.

Пиво містить жіночий гормон естроген. За надмірного вживання напою він провокує ожиріння та розширення таза. Через пиво в суглобах відкладаються солі. Похмільний синдром 4 бали із 10.

Горілка є найменш шкідливою, бо містить лише етиловий спирт. Похмілля від неї також найлегше — 3 бали.

Вінницький лікар-нарколог Олександр Коротченко, 33 роки, погоджується з англійськими вченими щодо горілки.

— Серед інших напоїв вона справді найменш шкідлива. Звісно, якщо йдеться про якісний продукт. Перевіряйте акцизні марки, купуйте товар в офіційних точках продажу. Організм найлегше справляється з чистим етиловим спиртом, чого не можна сказати, наприклад, про пиво, де є багато твердих речовин, що уражають печінку. Якісна горілка проходить найкращу фільтрацію. Інші міцні напої, такі як бренді чи віскі, гірше фільтруються, тому похмільний синдром набагато сильніший.

Якщо горілку розбавляти соком або іншими спиртними напоями, її негативний вплив одразу зросте через вміст твердих речовин.

Зараз ви читаєте новину «Найважче похмілля після бренді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути