пʼятниця, 21 травня 2010 11:02

Найважче похмілля після бренді

Перше місце в рейтингу похмілля, що уклали британські вчені, зайняло бренді. Що довша витримка напою, то більше в ньому накопичується шкідливих речовин із дощок діжки. Це барвники та мікроскопічні частки деревини. Вони потрапляють до нервових клітин людини, подразнюючи їх. Через це від бренді найсильніше похмілля.

На другому місці — червоне вино. Через особливості виробництва воно містить два види спирту: етанол і метанол. Метанол людська печінка переробляє поволі, тому він найдовше лишається в організмі й травмує клітини мозку. Наступним іде біле вино. У ньому виявили сульфіти — речовини, що провокують мігрені, астму, пошкоджують зубну емаль, подразнюють клітини мозку і провокують похмілля на шість балів із 10.

Пиво містить жіночий гормон естроген. При надмірному вживанні напою, він провокує ожиріння та розширення тазу. Через пиво в суглобах відкладаються солі. Похмільний синдром — чотири бали із 10.

Горілка є найменш шкідливою, бо містить лише етиловий спирт. Похмілля від неї також найлегше — три бали.

Вінницький лікар-нарколог Олександр Коротченко, 33 роки, погоджується з англійськими вченими щодо горілки:

— Серед інших напоїв, вона справді найменш шкідлива. Звісно, якщо йдеться, про якісний продукт. Перевіряйте акцизні марки, купуйте товар в офіційних точках продажу. Організм найлегше справляється з чистим етиловим спиртом. Цього не можна сказати, наприклад, про пиво, де є багато твердих речовин, що вражають печінку. Якісна горілка проходить найкращу фільтрацію. Інші міцні напої, такі як бренді чи віскі, гірше фільтрують, тому похмільний синдром значно сильніший.

Якщо горілку розбавляти соком або іншими спиртними напоями її негативний вплив одразу зросте через уміст твердих речовин.

Зараз ви читаєте новину «Найважче похмілля після бренді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути