четвер, 11 січня 2007 18:02

На заняттях із музики дівчина скинула п"ять кілограмів

Автор: фото: PHL
  Асія Ахат на першому міжнародному конкурсі у Франції виступала годину і від переживань схудла так, що на виході зі сцени з неї спадали туфлі. Нині підтримувати форму та відігравати концерти скрипальці допомагає фітнес
Асія Ахат на першому міжнародному конкурсі у Франції виступала годину і від переживань схудла так, що на виході зі сцени з неї спадали туфлі. Нині підтримувати форму та відігравати концерти скрипальці допомагає фітнес

22-річна киянка Ольга Донська схудла і зміцнила організм, займаючись музикою. Гра на флейті допомогла дівчині позбутися задишки. Тепер вона легко підіймається на восьмий поверх без ліфта.

Рік тому батьки на день народження подарували Ользі флейту. Дівчина записалася на заняття до приватного викладача.

— Спочатку вчилася правильно тримати інструмент, щоб спина була рівною, — розповідає невисока худорлява русявка. — Потім тримати і одночасно дмухати у нього.

Донська каже, що більше 20 хвилин не могла грати. Боліли руки і спина. А займатися треба щонайменше годину.

— Через три тижні я помітила, що джинси почали спадати. Довелося підперезувати їх паском, а потім купити нові. Ваги показали, що я втратила три кілограми.

Викладач мені пояснила, що це нормально. Навантаження на м"язи спини та грудну клітку (вправи на дихання) під час занять спалюють зайві жирові відкладення.

— Для мене у такому схудненні було дві сторони, — сміється дівчина. — Позитивна — коли не працював ліфт, на восьмий поверх я виходила без задишки, легко. І негативна — не лише зменшилася моя талія, а й запали щоки.

Ольга робить губи дудочкою, показує, як витягнулося її обличчя. Каже, що такого результату досягла за перші шість занять із репетитором та після щоденних домашніх вправ. За два місяці вага стабілізувалася. Організм спалив зайві п"ять кілограмів і призвичаївся до нового ритму життя. Ольга говорить, що заняття музикою — це найприємніший спосіб мати струнку фігуру.

Терапевти стверджують: найбільше шансів схуднути у піаністів та барабанщиків. Вони активно махають руками та тулубом.

— На будь-які рухи людина витрачає енергію, — пояснює Дмитро Беженар, 59 років, дільничний лікар-терапевт поліклініки N2 Шевченківського району столиці. — Виконуючи вправи для постави чи правильного дихання, людина спалює калорії —  і жирок зменшується.

Музикознавці у такому схудненні теж не бачать нічого дивного.

— Музика — це робота. Вона виснажує не менше, ніж фізичні вправи, — говорить Юлія Бентя, 28 років, музикознавець. — Під час гри задіяні м"язи рук, живота, спини.

Людина, яка займається музикою професійно по 4–8 годин на день, помітно худне.

— Але важливо не перенавантажитися, а то зірвете м"язи чи розтягнете сухожилля.

Професійні музиканти влаштовують перерви, відвідують масажні кабінети, щоб зняти напруження. При болях звертаються до реабілітолога.

Зараз ви читаєте новину «На заняттях із музики дівчина скинула п"ять кілограмів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути