Ексклюзиви
вівторок, 13 листопада 2012 07:15

Митися милом можна раз на день

— Спочатку на тілі з'явилися два прищі з гнійниками, потім почали вилазити на руках, ногах і всьому тілі, — розповідає вінничанка Світлана Дмитренко, 24 роки. — Милася ретельно, але висипів ставало все більше. Пішла до дерматолога. Мені сказали, що це бактеріальна інфекція шкіри. Вона поширилася, тому що я використовувала тричі на день скраб для тіла. Приписали мазь з антибіотиками. Також припинила використовувати скраб, і все минулося.

— Дівчата надто захоплюються мийними засобами, — пояснює 33-річна Марина Анфілова, вінницький дерматолог. — Зі шкіри змивається водно-жирова плівка, яку виробляють потові та сальні залози. Вона оберігає організм від інфекції.

Радить використовувати мило раз на добу.

— Простий душ можна приймати скільки завгодно. Але митися з милом та гелем можна тільки раз на день. Скрабом користуватися раз на тиждень, бо він травмує шкіру. Голову мити частіше, ніж раз на день, шкідливо. Шампунь слід обирати за типом шкіри. Якщо жирна — можна щодня. Нормальна — що три-чотири дні. Суха — не частіше ніж раз на тиждень.

Для шкіри обличчя рекомендує використовувати косметичне молочко.

— Помиляються дівчата, які вважають, що засоби для демакіяжу потрібно використовувати тільки, якщо користуються косметикою. Прищі у молодому віці дуже часто виникають через неправильний догляд. Краще не митися милом та гелями, а застосовувати молочко чи тонік, який підбирають для типу шкіри.

Найчастіше до Марини Анфілової звертаються з контактними дерматитами, які виникають через неякісну косметику. Також скаржаться на алергію.

— Пацієнт почав задихатися після шампуню від лупи. Він страждав на бронхіальну астму. Мив голову, і через 7 хвилин у нього почалась алергійна реакція. Добре, що мав під рукою ліки. Інакше помер би.

Зараз ви читаєте новину «Митися милом можна раз на день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути