понеділок, 19 березня 2018 05:20

Мікрофлору кишківника відновлюють настоєм звіробою

— Два тижні промучилася з ангіною. Потім ще лікувалася, щоб відновити мікрофлору кишечника. А то від призначених антибіотиків почало пекти в животі, — каже Марія Прищепа, 30 років, із міста Генічеськ Херсонської області. — Допоміг настій зі звіробоєм. Він натуральний і швидко відновив мікрофлору.

Змішує 1 ч. л. звіробою, 1/2 ч. л. шавлії, та 1/3 ч. л. трави пижми. Заливає склянкою окропу, загортає банку рушником і настоює 2 год. Проціджує і приймає малими ковтками перед їжею.

— Коли антибіотики потрапляють в організм, то вбивають усі бактерії. Корисні гинуть швидше хвороботворних мікробів. Тоді нікому займатися процесом травлення, — пояснює столичний терапевт 33-річний Захар Корченюк. — У людини порушується всмоктування, розвиваються здуття, запори чи діарея. Щоб їх позбутися, потрібно після антибіо­тиків відновити флору.

Для цього й існують пробіотики — це препарати, що містять живі культури корисних бактерій. У складі обов'язково повинні бути біфідобактерії і лактобактерії.

— Їх можна замінити кисломолочними заквасками. Вони прискорюють одужання та підтримують організм. Один грам будь-якого кисломолочного продукту, приготовленого на основі за­кваски, містить стільки живих бактерій, як і в аптечній капсулі чи пігулці.

Звечора потрібно налити в тепле молоко закваску, на ранок свіжий йогурт буде готовий. Можна додати мед або горіхи. Це покращує смак і збільшує користь.

Зараз ви читаєте новину «Мікрофлору кишківника відновлюють настоєм звіробою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути