понеділок, 23 червня 2008 18:12

Масаж допоможе зняти напругу

Автор: фото: REUTERS
  Сербську тенісистку Єлену Янкович масажують після турніру з суперницею-угоркою Аґнес Шавай торік у Пекіні. Такий же масаж фізіологи радять офісним працівникам. Його можна зробити самостійно
Сербську тенісистку Єлену Янкович масажують після турніру з суперницею-угоркою Аґнес Шавай торік у Пекіні. Такий же масаж фізіологи радять офісним працівникам. Його можна зробити самостійно

Киянка Ірина Шутко, 31 рік, через біль у шиї не могла повернути голови. Мусила їхати до сімейного масажиста. Він приймає у селі Петрівка під столицею.

— Я маю проблеми зі спиною, тому не можу піднімати важкого, — розповідає русява жінка. — Це були вихідні, я нічого не робила. Перед тим на роботі трохи змерзла, бо похолодало й падав дощ.

Каже, що масажист запитав, чи не продуло її. Найчастіше в офісі людям шкодить холодне повітря із кондиціонерів.

— Сквозняк давить на м"язи. Вони витягуються і тиснуть на хребці, тому може бути невеличке зміщення, — пояснює Сергій Білокурець, 47 років, масажист-костоправ. — Шия болітиме, повертати буде важко.

Чоловік радить не терпіти болю. Навіть на роботі його можна полегшити. Для цього треба помасажувати шию, плечі та руки 15 хв. Це допоможе зняти напругу.

— Розминання зніме запалення м"язів, але якщо випав диск, не допоможе. Тут потрібно йти до спеціаліста, — додає Сергій Васильович.

Розслабитися в офісі допоможе су-джок терапія — масаж долонь або стоп. За вченням, на них відображені всі органи й системи.

— Це корейська методика, — розказує майстер Олег Білоногий, 33 роки. — Як тіло людини можна розглядати палець, тоді пучка буде головою, а можна й усю долоню. Голова й шия — то великий палець. Вказівний та мізинець — руки, решта — ноги. Низ долоні — перед, а верх — спина. Знаходите орган, який болить, і масажуєте відповідну точку. Її також можна прогрівати або уколювати. За кілька хвилин має полегшати.

Зараз ви читаєте новину «Масаж допоможе зняти напругу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути