Ексклюзиви
четвер, 26 лютого 2009 19:51

Кашель лікують настоянкою з гліцерином і лимоном

Автор: фото: Наталя КАУЗАК
  Вікторія Беребеня з Черкас готує настоянку з гліцерину, меду й лимонного соку для 3-річної доньки Валерії. Дитина вживає по пів чайної ложки ліків шість разів на день
Вікторія Беребеня з Черкас готує настоянку з гліцерину, меду й лимонного соку для 3-річної доньки Валерії. Дитина вживає по пів чайної ложки ліків шість разів на день

55-річна Надія Гашко з Черкас кашель і застуду лікує настоянкою з гліцерину, меду й лимонного соку за народним рецептом. Жінка працює фармацевтом в аптеці.

— Компоненти натуральні й шкоди організму не завдадуть, — каже Надія. — А ліки подорожчали, та й останнім часом можна натрапити й на неякісні препарати.

Жінка бере великий стиглий лимон, кладе його в каструлю з окропом. На слабкому вогні варить 10 хв. Поянює, що тоді з плоду вичавлюється більше соку.

Вистиглий лимон жінка розрізає навпіл. Витискає сік у склянку. Додає 2 ст. ложки гліцерину, доливає рідкого меду, змішує. Виходить повна склянка. Накриває її блюдцем і ставить у холодильник на 4 год., щоб настоялося.

— Приймаю по десертній ложці три рази на день, не запиваю. Воно приємне на смак, — говорить.

Гашко додає, що мед краще брати квітковий, бо лікарські трави мають додатковий лікувальний ефект. Згодиться навіть зацукрований. Фармацевт наголошує, що гліцерин треба купувати з поміткою "для внутрішнього застосування", він краще очищений.

— Ефект від настоянки унікальний: гліцерин пом"якшує запалене горло, мед знищує бактерії, а лимон поповнює запаси організму лимонною кислотою, — продовжує жінка. — Мед з лимоном слугує як консервант, не дає лікам швидко зіпсуватися.

Зараз ви читаєте новину «Кашель лікують настоянкою з гліцерином і лимоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути