— Багато хто чув, що імбир допомагає від кашлю. Проте мало хто знає, як правильно його вживати, — розповідає Олена Світко, 64 роки, фітотерапевт із Києва. — Треба тонко порізати кільця кореня імбиру і посипати сіллю. З'їдати дві-три скибки на день. Якщо хочете додати меду, то краще корінь потерти і вичавити сік.
Мед і гвоздика мають відхаркувальну дію. Лікують кашель і полегшують біль у горлі. Мед містить вітаміни групи В, вітамін С, калій і залізо. Слід подрібнити бруньку гвоздики та змішати з 1 ч. л. меду. Суміш повільно розсмоктати і ковтнути.
— Можна зробити напій із перцю та свіжого імбиру. Завдяки цьому кашель зникне за два-три дні.
Порізати 5 см шматок кореня імбиру. Додати два лаврових листки, п'ять горошин чорного перцю, паличку кориці та 2 ст. л. цукру. Додати подрібнений кубиками лимон і перемішати. Залити водою і нагріти на повільному вогні 30 хв. Процідити і пити теплим тричі на день.
Коментарі