вівторок, 10 лютого 2009 16:01

Хребет натирають настоянкою із зелених горіхів

Жителі міста Тульчин на Вінниччині 73-річні Микола і Галина Гладкі лікують хвороби хребта, радикуліт і застуду розтираннями з настоянкою волоського горіха на гасі.

— Зелені горіхи зриваю весною, коли всередині є молочко, — каже Микола Гладкий. — Нарізаю дрібними скибками. Кладу в дво-трилітрову банку. Заливаю зверху чистим керосином і ставлю на півмісяця в темне місце.

Подружжя купує гас у господарських магазинах. Рецепт розтирання порадили знайомі. У чоловіка і жінки випадали диски.

— Десять днів підряд робив масаж і втирав настояний на горіхах керосин у спину  жінці. Процедура займала 15 хвилин. Через місяць повторював знову десять разів. Наступного місяця ще стільки. У підсумку виходило 30 днів, — додає Гладкий.

Господар дістає скляну банку з настоянкою і горіхами на дні. Каже, сусідів теж навчив лікуватися.

— Коли роблю масаж, то проводжу рукою по всьому хребту. Намацую пальцями, який саме диск вискочив. Прошу дружину розслабитися. Нажимаю рукою на те місце і чую, як із хрускотом диск стає на місце. Другого дня процедуру повторюю  і знову перевіряю. Днів п"ять вони ще виходять, а потім освоюються.

Гладкий каже, що проблеми виникають через брак змащувальної рідини між суглобами.

— Я вже п"ять років не знаю, що таке диски, — тішиться дружина Галина Дмитрівна. — Чоловік навчив і мене теж вставляти диски. Тепер, слава Богу, до врачів не ходимо. А то бувало тільки вправлять диски, підняла відро і тут же ойкаю.

Після процедури не можна піднімати важкого. Настоянка на гасі помічна й при застудах.

— У мене коліна простуджені. Робив на шахті, доводилося часто працювати на колінах у лаві при високій вологості. На старість ця болячка дала про себе знати. Я періодично натираю їх настоянкою і так спасаюся, — додає Гладкий.

Зараз ви читаєте новину «Хребет натирають настоянкою із зелених горіхів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути