пʼятниця, 20 січня 2012 05:15

Хлорована вода викликає рак сечового міхура

— Мій чоловік сім років ходив плавати у басейн. Плавання не припиняв до зими, доки на шкірі не з'явилися висипи, очі почали сльозитися. Лікар казав, це від високого вмісту хлору у воді, — розповідає 40-річна Марина Потапова із Чернігова.

Столичний терапевт 56-річна Марина Лук'яненко каже, що вода у басейні та з-під крана шкодить здоров'ю.

— Хлор сушить шкіру, порушує структуру волосся. Часто буває алергія та кон'юнктивіт. Питна хлорована вода накопичує в організмі канцерогени. Організм починає передчасно старіти, органи швидше спрацьовуються. Є закордонні дослідження, що хлорована вода викликає рак сечового міхура, стравоходу, прямої кишки. Тобто страждають ті органи, через які вона  проходить. У селах, де люди п'ють із криниць, онкологію виявляють удвічі рідше.

Хлор шкодить людині й тоді, коли потрапляє через дихальні шляхи та шкіру. Хлорована вода провокує атеросклероз, анемію, підвищує тиск.

— Після кип'ятіння випаровується більша частина хлору. Встановіть на крані систему очищення. Басейн знайдіть такий, де воду дезінфікують іонами срібла та міді.

Зараз ви читаєте новину «Хлорована вода викликає рак сечового міхура». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути