— Щоб не їла, ніяк не могла набрати вагу. Це була якась напасть. Уже й булки вночі наминала. А виявилося, що годувала ними глистів, — розповідає киянка Альбіна Якимчук, 29 років. — Місяць виводила їх.
— Глисти можуть жити в організмі роками й людина про них не знатиме. Коли вони активізуються, відбувається інтоксикація. Виникає блювота, нудота, пронос і головний біль. На шкірі з'являються висипи, які можна сплутати з алергією, — говорить столичний терапевт 38-річна Марина Шинкар. В організм паразити потрапляють через брудні руки, немиті овочі, фрукти, зелень, недоварене м'ясо.
— Те, що в організмі є глисти, покаже аналіз крові. Міститиме антитіла, що свідчать про інфікування конкретним видом гельмінтів. У мене один пацієнт вилікувався від глистів полином. Їв кожні дві години четверту частину чайної ложки цієї трави. Запивав холодною кип'яченою водою. Робив так тиждень і організм очистився від паразитів.
Дітям радить натерти моркву на дрібній тертці. Заправити сметаною і вранці натщесерце чи перед сном з'їдати по 200–300 г. Робити так три-чотири дні. Найбільше цього засобу бояться аскариди.
— Усі знають, що глисти виводять часником і гарбузовим насінням. Та про капусту з болгарським перцем — ні. Салати з ними не дадуть паразитам оселитися в кишечнику. З фруктів корисний лимон і гранат. Крім м'якоті, треба натщесерце жувати й шкірку, що має протипаразитні властивості. Соки та морси з журавлини створюють кисле середовище, яке вбиває гельмінтів.
Коментарі