— Улітку всі намагаються схуднути. Жінки сідають на дієту, забуваючи, що це великий стрес для організму, — каже дієтолог та гастроентеролог із Києва Віктор Мірошник, 44 роки. — По завершенні дієти вони стрімко набирають вагу. Тому своїм пацієнтам я раджу не обмежуватися низькокалорійною їжею, а краще додати до раціону те, що спалює жир.
Для руйнування жирових клітин найкраще підходять продукти з високим вмістом протеїну. Це зелені боби, редька, шпинат, броколі, капуста, спаржа, часник, гриби. Серед фруктів — манго, грейпфрут, яблука, чорниці, диня та журавлина.
Особливо корисною є редька — через великий вміст заліза та магнію. Ці елементи не дають утворюватися жировим клітинам.
— Часник та цибуля не тільки гарно борються з інфекціями, вони понижують рівень холестерину. У поєднанні з помідорами або баклажанами виробляється амінокислота карнітин, яка спалює жир та робить еластичнішими кровоносні судини. Кров краще циркулює організмом, пришвидшується обмін речовин, що не дає тілу обростати жиром.
Для покращення травлення Віктор Мірошник радить уживати оливкову олію першого вичавлювання. Додавати її до салатів та смажених страв або просто випивати столову ложку олії на день.
— Для очищення кишківника їжте кріп. Це гарний вітрогінний засіб, виводить токсини та шлаки і покращує травлення.
Коментарі