понеділок, 22 квітня 2013 00:00

"Біль минув, коли поміняла роботу"

Автор: фото з сайта www.ja-zdorov.ru
  Трав’яні чаї покращують самопочуття жінки під час місячних. Найкраще діють шавлія, деревій, хміль
Трав’яні чаї покращують самопочуття жінки під час місячних. Найкраще діють шавлія, деревій, хміль

— Під час місячних, вагітності та клімаксу в організмі жінки змінюється рівень гормонів. Вона стає дратівлива, нервова. Про таких кажуть, що мають складний характер. Насправді це захворювання, яке треба лікувати,— каже гінеколог медичної компанії "Медісвіт" 46-річна Алла Микилюк.

Болючі місячні бувають через хвору щитовидку, при цукровому діабеті. Також — від постійних стресів і перевантаження на роботі.

— Таке трапляється у зв'язку з негараздами в сім'ї. Пацієнтка, яка весь час нервувала через необлаштований побут, проблеми з дитиною й нестачу грошей, мала біль під час місячних. Він минув, коли поміняла роботу. Стала більше заробляти, винайняла окреме від батьків житло. Почувалася впевненіше, стала спокійна.

— Буває, що у професійних спортсменок через допінгові препарати стається гормональний збій. Тоді по півроку немає місячних. Найчастіше — в тих, хто займається важкою атлетикою, боксом, — додає старший тренер столичного фітнес-клубу "ФітКервс" Олександр Кутчер, 32 роки.

У жінок під час місячних найчастіше болить унизу живота, висипає на обличчі.

— Більшість дівчат до 20 років не знають, що під час менструації таких проявів не повинно бути. У чверті біль буває такий сильний, що не йдуть на роботу, навчання.

Їм радять за тиждень до місячних щодня пити чай із валеріани та пустирнику. Також кілька разів на день масажують лоба вказівним пальцем. Точка, довкола якої роблять кругові рухи, — на лінії носа за сантиметр до волосся.

Розлади мають найчастіше жінки дітородного віку від 21 до 45 років. Це час, коли людина активна: багато працює, робить кар'єру. Вона на видноті, й за перепадами її психічного стану можна визначити, коли в неї критичні дні. У старшому віці ознаки гормональних змін очевидніші.

— Жінки раптово червоніють, пітніють. Їх кидає в жар. Це зовнішні прояви клімаксу. Або болить голова, підвищується тиск.

Лікувальний ефект дають басейн, аромотерапія й зміцнювальні препарати на травах. Також існують харчові добавки, розроблені для профілактики жіночих недуг.

150 симптомів гормонального збою може описати жінка. Але насправді більшість — це ознаки інших недуг, які проявляються залежно від днів менструального циклу.

Допомагає витяжка з бджіл

— Хто їсть багато солодкого й борошняного, у того рідшає кров. Рівень гормонів падає. А піднімається у тих, хто налягає на м'ясне й молочне. Кров загусає, в ній надмір слизу, і це найкраще середовище для гормонів,— каже фітотерапевт з Одеси 49-річний В'ячеслав Закревський.

Через брак гормонів у жінок часті кровотечі, можуть утворюватися кісти. Гемоглобін падає до 80 за норми 130. У кого надмір — піднімається до 180. Тоді хворіють на пухлини.

— Лікую трав'яними настоями з шавлії, деревію, хмелю. Також — витяжкою з бджіл. Трави, на відміну від хімічних препаратів, діють м'яко. Вивільняють організм від зайвого слизу, шлаків — і рівень гормонів збалансовується.

Зараз ви читаєте новину «"Біль минув, коли поміняла роботу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути