понеділок, 11 червня 2007 16:02

Алергія на сонце може проявлятися чханням

 

Під дією сонячного проміння у шкірі краще виробляється вітамін D. Він покращує обмінні процеси й захищає шкіру від хвороб. Але засмагати лікарі радять у солярії.

— На вулиці людина отримує суміш сонячних променів, — пояснює Євген Єрошкін, 28 років, дерматолог київського Центру шкірно-венеричних захворювань і косметології. — До ультрафіолетових та інфрачервоних додається теплова енергія. Крім того, всі промені пройшли через пилові хмари та викиди заводів. Тому краще засмагати у солярії. Там ультрафіолет чистий і дозований по часу, опіків не буде.

Проти тривалого загоряння й алергологи. Кажуть, що з кожним роком стає більше хворих на фотодерматит, коли шкіра від сонця береться плямами.

— Шкіра стає чутливою до сонячних променів, тому червоніє, — розповідає Олександра Козар, 51 рік, лікар-алерголог Мукачівської центральної районної лікарні Закарпатської області. — Таким хворим не можна засмагати й довго перебувати на сонці.

Алерголог радить носити одяг із довгими рукавами, окуляри та кепку з козирком. Перед виходом на вулицю змазувати шкіру кремами (дитячим чи будь-яким нейтральним). Вони утворюють захисний шар, який не пропускатиме ультрафіолетових променів до шкіри.

Алергія на сонце може проявлятися чханням. Таке подразнення слизової оболонки лікарі називають ринітом.

— Найпростіший спосіб захистити слизову — помазати в носі оксоліновою маззю.

Можна закапати ніс кромогексалом, тасен-назалем, беконазою чи гексоназою. З таблеток слід приймати телфаст-120, фенкарол чи алерон.

Зараз ви читаєте новину «Алергія на сонце може проявлятися чханням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути