Ексклюзиви
четвер, 28 лютого 2013 10:18

Вдові найкраще знайти чоловіка на заробітках

Вдові найкраще знайти чоловіка на заробітках
Фото: svit24.net

Львів'янка Лариса Опейда овдовіла за три роки до пенсії. Жила далеко від дітей. Щоб створити сім'ю, поїхала на заробітки за кордон.

"Коли чоловік помер, мене нічого в Україні не тримало, - згадує Лариса Григорівна. - Після виходу на пенсію за тисячу доларів відкрила італійську візу, купила квиток і виїхала на роботу в Мілан. Коли подруга запропонувала рвонути на заробітки, я ні секунди не вагалась. Діти відмовляли, але то був єдиний шанс продовжити жити після пенсії. 40 років пропрацювала на хлібзаводі, а пенсії нарахували 840 гривень. У Мілан їхала доглядати бабу Ізабеллу. Її син платив за місяць 800 євро. Жила у її квартирі, їла те, що варила для бабусі. У Мілані вперше пішла до театру, щотижня у вихідний після церкви бігла до музею".

Каже, що знайомилась із чоловіками у крамницях, на ринку, пляжі і у музеях. Другого чоловіка Федеріко зустріла у церкві.

"У церкві, де у неділю збиралась українська діаспора, познайомилась з Федеріко. Він родом із Росії. Батьки вивезли до Італії дитиною. Федеріко повернув мене до життя. З ним помолодшала на 20 років. Кличу його Федьою, а він мене Лорою. П'ять днів я на роботі, а у вихідні Федеріку готую чебуреки і роблю вареники з сиром".

Сімейний психолог Людмила Герасимчук радить жінкам, які рано овдовіли, подавати анкети до шлюбних агентств і їхати за кордон.

"Не варто зациклюватися на дітях і своєму минулому, - говорить психолог. - Ви повинні жити далі заради себе. Якщо на заробітки їхати не планували, можна відправитися у тур по Європі або купити путівку на відпочинок біля моря".

Каже, у рідному місті знайти пару буде важко.

"Розлученій вийти заміж удруге легше, ніж вдові. Її ніхто не буде засуджувати, - припускає Людмила Герасимчук. -  Не факт, що через рік стане легше і біль притупиться, щоб пережити таке горе, знадобиться набагато більше часу. Більшості вдів, щоб пережити таку серйозну трагедію, потрібно близько чотирьох-п'яти років. Важливо, аби жінку підтримали у важкий момент її родичі та друзі. Не бійтеся пускати у своє серце нове кохання. Це допоможе пережити біль втрати і подолати самотність".

Зараз ви читаєте новину «Вдові найкраще знайти чоловіка на заробітках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути