Ексклюзиви
субота, 19 січня 2019 01:50

Вчені дізналися, від чого залежить вік першого сексу

  Вік, в якому людина втратить невинність, відомий вже з народження, бо він прописаний в її генах.
Вік, в якому людина втратить невинність, відомий вже з народження, бо він прописаний в її генах.

І причина зовсім не у вихованні. Кожне покоління звинувачує подальше в розбещеності: "Ми такими не були, ми були скромніші".

Та все зовсім не так. Молодих та ранніх вистачало завжди. І поки одні сиділи за підручниками і грали з ляльками, інші вже щосили крутили романи. У всьому звинувачували виховання, погану компанію, а тепер ще й інтернет. Однак це далеко не головна причина, пише wday.ru.

Вчені зробили сенсаційне відкриття. Виявляється, вік, в якому людина втратить невинність, відомий вже з народження, бо він прописаний в її генах. Існують якісь генетичні фактори, які впливають на час сексуального дозрівання людини, на вік її першого сексу, навіть на вік перших пологів і кількість дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому зникає секс: українців шокували новою статистикою

 

До такого відкриття вчені дійшли, проаналізувавши ДНК понад 120 тисяч чоловіків і жінок віком від 40 до 69 років. У підсумку вони виявили 38 варіантів генів, які пов'язані з віком, коли людина отримує свій перший сексуальний досвід. Ці ж гени пов'язані з розвитком мозку і нервових зв'язків.

Так, наприклад, один з генів, який завчасно схиляє свого власника до першого сексу, а до того ж обіцяє йому багатодітність, також впливає на схильність людини до підвищеного ризику. Загалом, живе така людина за принципом "страху немає, один запал".

Втім, вчені не заперечують: соціальні і культурні фактори також впливають на час першого сексу. Згадати хоча б ранні шлюби в східних країнах.

Дослідження доводять, що чоловіки думають про секс на 45% частіше, ніж жінки. Причиною зовсім не у зіпсованості протилежної статі. Справа в закладеній на генетичному рівні реакції на стрес.

У складних ситуаціях жінка відчуває більш сильне потрясіння, що дає їй змогу сильніше сконцентруватися на проблемі та шляхах її вирішення. У чоловіків же включається інстинкт розмноження, який дозволив би якщо не вижити, то хоча б залишити після себе потомство. І не важливо, про який стрес йдеться - глобальний катаклізм чи складання іспитів.

Зараз ви читаєте новину «Вчені дізналися, від чого залежить вік першого сексу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути