понеділок, 27 лютого 2012 10:34

У піст треба відмовитись від сексу і спілкування в соцмережах

У піст треба відмовитись від сексу і спілкування в соцмережах

У понеділок, 27 лютого, почався Великий піст. Під час нього не можна займатися сексом. Про це в інтерв'ю кореспонденту Gazeta.ua священик Андрій (в миру Андрій Новицький).

"Під час посту слід повністю обмежити плотські стосунки, - каже отець Андрій. - Відмовитися від статевих стосунків варто навіть подружнім парам. Особливо суворими є перший та останній тижні посту. Піст - це хороший час, щоб боротися зі своїми гріховними залежностям. Варто перестати випивати і палити, утримуватися від розважальних заходів, особливо тих, які є нескромними. Це стосується також сидіння в інтернеті, проведення часу у соціальних мережах, перегляду телевізора, еротичних та порнофільмів. Якщо людина не в змозі утриматися від спілкування в соціальній мережі хоча б день, то вона вже є залежною. Піст допоможе позбутися залежності".

Не варто розглядати тілесний піст, як дієтичний засіб і постити, щоб схуднути чи поправити здоров'я.

"Такий піст виражає наш егоїзм, бо він спрямований не на Бога, а на власні потреби та бажання, - запевняє Андрій. - Тілесний піст повинен бути поєднаний із духовним. Святий Василій Великий казав: "Не шукай користі тільки в самому стриманні від страв. Правдивий піст — це усунення гріхів".

Не впадайте в гордість та не докоряйте людям, які не дотримуються посту.

"Піст складається з двох складових - поста тіла і поста духу. Християни повинні дотримуватися пісної дієти, не їсти продуктів тваринного походження. Пост духу передуым означає відмову від задоволень. Щонеділі ходіть до церкви. Моліться щоранку і щовечора. Звертайтеся до Бога від щирого серця. Більше часу приділяти родині, спілкуванню з Богом, духовному зростанню".

Зараз ви читаєте новину «У піст треба відмовитись від сексу і спілкування в соцмережах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути