Ексклюзиви
понеділок, 16 січня 2012 12:46

Тещі не миряться із зятями через ревнощі і егоїзм

Тещі не миряться із зятями через ревнощі і егоїзм

"Моя мама відверто недолюблює мого чоловіка, - зізнається у листі в редакцію Катерина з Рівного. – Андрій для неї – ворог № 1. А я розриваюсь між двома вогнями, бо люблю обох. Мама вдало маніпулює ввічливістю, виставляє Андрюшу не у кращому світлі переді мною і нашими дітьми, робить недоречні зауваження, публічно критикує і змушує танцювати під її дудку. Ми живемо разом у трикімнатній квартирі. Мама постійно суне носа у наші сварки, дозволяє собі виганяти Андрія здому. Намагається зачепити його якнайбольніше, аби вивести з себе".

Львівський психолог Катерина Данилова називає такі стосунки між зятем і тещею – дисгармонією на рівні ревнощів.

"Більш за все ви у мами – єдина донька, - припускає психолог. – Імовірно, виходили заміж проти її волі. Зять мабуть не зовсім відповідає її ідеалу – забезпеченого, красивого і успішного чоловіка. Надмірний контроль, нав'язування своєї думки, недоречні дорікання, образливі натяки і кпини зі сторони тещі можуть дуже скоро розлучити ваше подружжя. Мама ревнує вас до чоловіка. Її егоїзм штовхає на дорікання зятеві".

Щоб стосунки чоловіка з твоєю мамою не перейшли у війну, треба докласти до цього максимум зусиль.

"Мабуть ваша мама розлучена або вдова. Їй не вистачає чоловічої уваги та любові. До конфлікту можуть провокувати тещ також ревнощі: донька молода, кохана, а вона – самотня. До того ж мама може думати, що після одруження стала для вас менш потрібною. Поясніть їй, що любите її однією любов'ю, а чоловіка – іншою. Це означає, що він їй не конкурент, і ревнощі у цьому випадку – зайві".

Радить попросити матір сприймати вашого чоловіка як рідного сина.

"Намагайтеся разом з чоловіком хоч раз догодити мамі, частіше робіть їй приємно – телефонуйте, не забувайте вітати з іменинами та професійними святами. Розповідайте мамі про подвиги її зятя по господарству: Андрій нам світильник поміняв, поличку прикрутив, кран замінив – мама це має зацінити, бо не доведеться звати столяра чи сантехніка – а це означає, що у сімейному бюджеті збережеться копійка. Тещу можна покорити саме господарськими подвигами. Подарунки іноді мама може розцінити як підкуп".

Зараз ви читаєте новину «Тещі не миряться із зятями через ревнощі і егоїзм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути