понеділок, 26 грудня 2011 18:20

Сім'я свариться через сон і комп'ютер

Сім'я свариться через сон і комп'ютер

Марія і Андрій Омельчуки з міста Ковель на Волині два роки сваряться через сон і комп'ютер.

"Мама мені часто говорить, що я сама винна, бо вийшла заміж за програміста, - каже 25-річна Марія. - Боюся, що скоро з чоловіком розійдемось. Він цілими днями в комп'ютері сидить. Вночі клацає, екраном світить, спати мені не дає".

Сварки подружжя почалися через різний режим дня.

"Не думала, що сон може стати причиною розборок в сім'ї. Я жайворонок ще зі школи. До опівдня я можу зробити багато, а увечері нічого не вдається. Відчуваю втому, хочу спати. Уроки теж вранці вчила, бо ввечері над книжкою засинала".

Особливо тягнуло на сон після одруження.

"Почала думати: може, я вагітна. Моя сестра, коли була в положенні, спала по півдня. Тест зробила – одна полосочка. Лягаємо з чоловіком дивитись телевізор. Фільм якраз в розгарі, а я вже соплю до стєнки. Андрій на це дуже ображався. Обзивав сонькою і сплячою красунею. Потім і до образ дойшло: "бля, ти знову спиш. Тебе й так вдома не буває. Приходиш зроботи завалюєшся спати. Поговори зі мною, спитай, як мій день".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 найнеочікуваніших одружень у 2011 році

Коли пішла на роботу, привчилась лягати о 23, а в 6.30 - підйом. Чоловік програміст. Він працює три дні на тиждень. Решта часу вдома.

"Андрій спить до 12, а вночі довго крутиться, заснути не може. Іноді його о першій ночі на програмування тягне. З'явиться якась ідея, він включає комп'ютер і починає працювати до четвертої. Старий комп'ютер відвезли батькам. Він гудів, жужав, взагалі спати не могла. Живемо в однокімнатці. Коли купили ноутбук, я Андрія з ним на кухню почала виганяти, щоб не світив мені в обличчя, коли сплю, і не клацав по клавіатурі. Мене це настільки дратувало, що ми могли поскандалити серед ночі. Сусіди у стінку стукали, бо ми кричали і обзивали один одного. Він нікого перед собою не бачить — на роботі комп'ютер, вдома - комп'ютер".

Вранці Марія мститься чоловікові.

"Я поки збираюся на роботу, то півшафи речей переміряю. Взимку в кімнаті темно, світло вмикаю. Голову помию – феном жужу. Андрюша почав не висипатися. Теж сердиться, але продовжує перед екраном жити. Світу білого за компом не бачить".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українки бояться чоловікових побоїв менше, ніж самотності

Психолог Валентина Соломка каже, що більшість сімей сваряться через неспівпадання інтересів і режиму робочого дня.

"Щоб менше сваритися, пара повинна визначити час, який буде проводити разом. Наприклад, домовтеся з Андрієм, що вихідні ви присвячуєте один одному. Не сердіться на чоловіка. Врешті-решт його робота приносить непогані заробітки. Краще нехай працює, ніж п'є горілку з друзями у дворику. Поставтеся з розумінням і до його режиму дня. Лише компроміс, взаємоповага і любов допоможуть сім'ї уникнути конфліктів і прожити у міцному шлюбі все життя".

Зараз ви читаєте новину «Сім'я свариться через сон і комп'ютер ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути