пʼятниця, 04 червня 2021 13:00

Психотипи людей, які найбільше схильні ревнувати

Психотипи людей, які найбільше схильні ревнувати
Контролери - це один із типів людей, які ревнують. Фото: pixabay

У багатьох виникає роздратування, коли партнер починає загравати з кимось іншим.

Унаслідок цього можуть виникати ревнощі. Нерідко кохані хочуть контролювати кожен крок, пише lifestyle.segodnya.

За словами психологині Ганни Михайленко, є й такі люди, яким відчуття ревнощів зовсім не властиве. Їх близько 5% на планеті. Психологи вважають їх винятками, яким не слід надто радіти. У поведінці таких людей зазвичай є емоційний холод, вони не проявляють глибоких почуттів. Але жорстока ревність - це також крайнощі, які за симптомами нагадують психоз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фрази-табу, які можуть зруйнувати стосунки

Контролери - це один із типів людей, які ревнують.

"Перший тип – це ті люди, які все контролюють. Чому частіше ревнують жінки? Тому що вони найчастіше люблять контролювати: ти поїв, ти одягнув, ти переодягнувся?" – розповіла Анна Михайленко.

За словами психологині, інший тип з когнітивним спотворенням мозку дає можливість йому додумувати, домислювати та домальовувати.

Люди-оцінювачі які живуть оцінками. Вони засуджують як інших, так і себе, порівнюють інших з собою. Тоді й виникають нав'язливі думки, що партнер може знайти когось іншого: молодшого, розумнішого, перспективнішого.

Є й ті, хто розчиняється в партнері. Вони забувають про власні інтереси, друзів та особистий простір. Водночас люди з дорослішою та міцнішою любов'ю менше схильні до дрібних ревнощів у стосунках.

"Що нижче взаємини, то більше їм потрібні дрібні ревнощі, щоб триматися в тонусі. Скажімо, якщо думати, що при вашому партнерові помічають – ви ще нічого, адже він залишається з вами. Це вирощування вашого его. На базі такого рівня стосунків думати про досконале кохання не доводиться", – розповіла психологиня.

У щасливих стосунках закохані часто кажуть слова любові й підтримки. Гармонію можуть створити насправді прості слова. Психологи кажуть, є декілька фраз, які закоханим парам бажано регулярно говорити одне одному. Адже найчастіше конфлікти та сварки бувають через те, що партнери замовчують образи та перестають говорити слова любові. Таким чином автоматично докоряють.

Зараз ви читаєте новину «Психотипи людей, які найбільше схильні ревнувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути