пʼятниця, 06 листопада 2020 23:46

Назвали основну причину розлучення пар

Назвали основну причину розлучення пар
Доктор стверджує, що роздратування від певних вчинків, звичок партнера – це цілком природне явище. Фото: pixabay

Доктор Джон Готтман відстежив певну закономірність у стосунках між партнерами.

За його висновком, головним передвісником розставань є всього одна якість – презирство, пише Cosmo.

Готтман є автором книги "Сім принципів щасливого шлюбу". Також він вважається одним з кращих сімейних консультантів у світі та витратив 40 років на вивчення поведінки подружніх пар. На його думку, презирством є, наприклад, закочування очей, відчуття огиди й негативні думки щодо партнера. Туди ж варто додати посмішки, хмикання і внутрішнє відчуття переваги, яке виникає, коли партнер помилився. Якщо зловили себе на подібному ставленні до хлопця або чоловіка, це ще не означає, що ваші стосунки приречені. Готтман стверджує, що кожна пара повинна вчасно усвідомити ту шкоду, яку завдає презирство, вчасно відстежити його присутність і, найголовніше, зупинити, щоб уберегти свої стосунки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які важливі стадії стосунків переживають найміцніші пари

Доктор стверджує, що роздратування від певних вчинків, звичок партнера – це цілком природне явище. Погано, коли йому дозволяють перевтілитися в огиду. Всі пари сваряться, у всіх є проблеми. Але те, як ви їх вирішуєте, з добротою або з презирством, визначає подальше майбутнє союзу.

"Партнери, які не обговорюють свої проблеми в принципі, мають найбільший ризик розлучитися. Ми вважаємо, що існує 4 "вершники апокаліпсису", тобто ознаки майбутнього розлучення: критика, презирство, обструкція і захисна реакція. Всі вони руйнують не тільки відносини, а й здоров'я партнерів. У них підвищується артеріальний тиск, зростає рівень гормону стресу в крові. У цьому стані люди втрачають здатність реагувати на партнера з любов'ю, гумором і перестають шукати вихід з кризового становища. Тому потрібно зробити 1 висновок: ніколи не спілкуйтеся з партнером, перебуваючи в стані злості, агресії та презирства. Краще відкладіть цю розмову" ,– розповів психолог Майкл Макналті.

Деякі пари з часом втрачають спроби домовитися. У них не вистачає сил і терпіння розв'язувати поточні конфлікти, тому вони здаються. Якщо ж досі сваритеся і сперечаєтеся, то не все втрачено.

Щоб впоратися з презирством, треба припинити закочувати очі та висловлювати всі інші, навіть найбільш безневинні, прояви зневаги. Люди схильні ідеалізувати партнерів на початку відносин, а потім розчаровуватися, якщо щось не збігається з їх очікуваннями. Частіше нагадувати собі, що партнер – це звичайна людина, яка має право на власну думку і переконання, нехай навіть неправильні. Вчіться шукати компроміс.

Ревнощі - це руйнівне почуття для стосунків. Як знайти внутрішню гармонію і позбутися ревнощів, розповіла психологиня Олена Шершнева виданню Cosmo.Вона радить, перш за все, змінити роль. Коли ревнуєш, то програєш в голові такий сценарій: твій партнер – привабливий, цікавий, він подобається жінкам, його життя яскраве, а ти – тривожна, у тебе в полі зору один чоловік і головне завдання – не дати його комусь забрати.

Зараз ви читаєте новину «Назвали основну причину розлучення пар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути