четвер, 05 листопада 2020 23:46

Психолог порадила, як перестати ревнувати партнера

Психолог порадила, як перестати ревнувати партнера
Часто ревнощі виникають від панічного страху втратити партнера. Фото: pixabay

Ревнощі - це руйнівне почуття для стосунків.

Як знайти внутрішню гармонію і позбутися ревнощів, розповіла психологиня Олена Шершнева виданню Cosmo.

Вона радить, перш за все, змінити роль. Коли ревнуєш, то програєш в голові такий сценарій: твій партнер – привабливий, цікавий, він подобається жінкам, його життя яскраве, а ти – тривожна, у тебе в полі зору один чоловік і головне завдання – не дати його комусь забрати. Саме тому пора переписати цей сценарій. Коли зможеш побачити себе в тій ролі, яку зараз відводиш чоловікові, поняттю "ревнощі" в житті не залишиться місця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які жіночі звички дратують чоловіків

Психологиня також радить поглянути на факти об'єктивно. Відкритий флірт, зрада – можуть бути реальними причинами для ревнощів. Тоді необхідно вирішити: чи готова ти приймати таке, чи ні. Якщо готова, то не впадай потім в роль жертви. Якщо не готова – розходьтесь.

Часто ревнощі виникають від панічного страху втратити партнера. Якщо є цей неадекватний страх, що ви розлучитеся, варто спробувати спеціальну техніку. Уявити, що ваші шляхи вже розійшлися. А потім у всіх подробицях описати: як будеш жити, з ким спілкуватися, коли почнеш ходити на побачення. В такому випадку життя не зруйнується. Тоді тривога відпустить, а разом з нею і невиправдані ревнощі.

Найкраща профілактика невірності – це підтримка щасливих відносин. А ось спроби захистити партнера від "спокус" далеко не приведуть.

Автор книги "Чоловіки з Марсу, а Жінки з Венери", Джон Грей рекомендує жінкам враховувати 6 основних чоловічих потреб в любові: довіра, прийняття, вдячність, захоплення, схвалення, заохочення. Якщо ти хочеш побудувати дійсно міцні відносини – дай це своєму партнеру. І почати варто саме з довіри.

Психологи кажуть, що ми ревнуємо коханих через невпевненість в собі, або через їх характер. Найголовніше – навчитися зберігати спокій і не ревнувати, тому що ревнощі руйнують стосунки. Часто хлопцям здається, що дівчині телефонують та пишуть безліч хлопців. Таким чином, ми створюємо ілюзію у голові.

Зараз ви читаєте новину «Психолог порадила, як перестати ревнувати партнера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути