вівторок, 16 квітня 2013 15:04

Гостьові шлюби популярні серед лікарів і політиків

Гостьові шлюби популярні серед лікарів і політиків
Фото: lady-pro.ru

Кияни Любов і Андрій Окуневичі живуть у гостьовому шлюбі.

"Пішли на такий крок, бо обом набридли скандали і образи, - говорить Андрій. - З квітня живемо у різних квартирах. Я залишився у своїй, дружина мусила виселити квартирантів зі своєї. Тепер зідзвонюємось щодня, а зустрічаємось тільки раз на тиждень. Сваритися нема через що. Надіємось, що гостьовий шлюб обом піде на користь".

Гостьовий шлюб може собі дозволити подружжя, у якого немає дітей. Для підлітків таке рішення батьків може бути неочікуваним і психологічно травматичним. Так вважає сімейний психолог Вероніка Кравець.

"Під гостьовим шлюбом розуміють проживання подружньої пари нарізно: у різних квартирах, іноді - у різних містах чи країнах. При цьому подружжя продовжує перебувати в офіційно зареєстрованому шлюбі. Звісно, це не просто так. Когось до цього змушують постійні сварки, комусь просто набридло жити у звичайному шлюбі. Діти повиростали, а отже, можна роз'їхатись і пожити для себе".

За спостереженням психолога, для більшості людей така форма шлюбу є неприродньою і недопустимою.

"Ще п'ять років тому для європейців це було нормою, а для нас досі залишається дикістю. Але сьогодні майже 10 % подружніх пар погоджуються жити у шлюбі, але окремо. Когось саме гостьовий шлюб здатен врятувати від розлучення, - каже Вероніка. - Після кількох місяців життя на відстані подружжя може знову з'їхатися і бути цілком благополучною сім'єю".

Каже, до таких шлюбів часто вдаються чоловіки і жінки творчих професій, лікарі і політики.

"Часто такий шлюб більш вигідний для чоловіка і жінки, які намагаються будувати свою кар'єру. Це люди, яким набридло звітувати, чому вони допізна затримуються на роботі. Квартиру такі персони готові перетворити на офіс, де б зайвих питань не ставила надокучлива дружина, а від роботи не відволікали б діти. Якщо люди одружені, але не живуть разом, вони мають змогу уникнути побутових сварок. Партнери не ділять сімейний бюджет, не мають обов'язків один перед одним".

Гостьовий шлюб не завжди закінчується щасливо.

"Іноді люди звикають жити окремо, тому з'їжджатися назад не поспішають і не бажають узагалі, - зауважує психолог. - Питання про гостьовий шлюб найчастіше ставить чоловік, який хоче мати жінку і не нести при цьому жодної відповідальності".

За словами психолога, ізольованість від партнера може сподобатися, бо це розв'язує руки у багатьох питаннях.

"Чоловіку, який живе у гостьовому шлюбі, можна допізна веселитися з друзями, затримуватися на роботі, не прибирати одяг, розкиданий по всій квартирі, або навіть завести коханку", - підсумовує Вероніка Кравець.

Зараз ви читаєте новину «Гостьові шлюби популярні серед лікарів і політиків ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути