понеділок, 27 листопада 2017 19:28

Другий шанс: як зберегти стосунки після зради
5

7 порад, як зберегти стосунки після зради
Фото: Odyssey
7 порад, як зберегти стосунки після зради
7 порад, як зберегти стосунки після зради
7 порад, як зберегти стосунки після зради
7 порад, як зберегти стосунки після зради

Зрада партнера для більшості людей - найгірше з того, що може статися у стосунках. Багатьом подобається думати, що вони підуть від зрадника без зайвої думки, проте реалії життя і спільні речі з партнером - шлюб, діти, будинок і плани на майбутнє - призводять до того, що рішення не завжди є однозначним.

7 порад від експертів для пар, які хочуть зберегти стосунки після невірності пропонує видання The Huffington Post

1. Не намагайтеся говорити, доки не заспокоїтеся

Природньо, що після новини про невірність людина буде злою та, можливо, агресивною. Щоб не наговорити один одному зайвого, краще перший час втриматись від спілкування.

Продумайте те, що ви хочете сказати, заздалегідь

Експерт зі стосунків Трейсі Кокс радить заспокоїтися і дати час собі на певне рішення. Це краще, ніж зопалу наговорити поганих речей, про які ви можете пошкодувати пізніше.

Автор: Instituto Teológico Gamaliel
  7 порад, як зберегти стосунки після зради
7 порад, як зберегти стосунки після зради

2. Дайте собі трохи вільного простору

Коли ваша довіра до партнера зруйнована, і все, що ви вважали своїм, здається, розчинилося, може здатися привабливим компенсація того, що сталося. Ви прагнутимете провести весь час разом і не дозволятимете партнерові сховатися від вас.

Експерт із стосунків та директор шлюбного агентства Сара Райан навпаки наголошує, що коли закохані прагнуть знайти спосіб змусити свої відносини працювати, їм доведеться дати собі простір.

Якщо ви дійсно хочете знайти спосіб змусити свої стосунки працювати, вам доведеться дати собі простір, щоб сформулювати те, чого ви дійсно хочете, що ви відчуваєте, і вилікувати біль, який приходить з обманом - переконайтеся, що дійсно застосовуєте "мистецтво відпускання", щоб врятувати себе від ворожості

3. Запитайте себе, чи здатні ви до цілковитого прощення

Автор: Pinterest
  7 порад, як зберегти стосунки після зради
7 порад, як зберегти стосунки після зради

Одне з важливих питань, яке ви маєте вирішити для себе – чи готові повністю пробачити своєму партнерові. Адже це єдиний спосіб, який зможе рухати ваші стосунки далі.

На думку Трейсі Кокс, зраду важче пробачити тим, у кого були випадки зі зрадниками-партнерами, або чиї батьки пережили болісний розрив. Експерт вважає, що прощення – перший крок для того, щоб знову навчитися довіряти.

Деякі проблеми в стосунках завдавали нам більше болю, ніж інші, через наш досвід і сімейну історію. Зраду важче пробачити тим, у кого є випадки зі зрадниками-партнерами, або чиї батьки пережили болісний розрив. Прощення - це перший крок, знову потрібно навчитися довіряти

Райан погоджується: "Без повного прощення вашого партнера ви ризикуєте затамувати негативну енергію і почуття, які вийдуть назовні, коли незначні конфлікти трапляться у стосунках".

4. Почніть із роботи над дружбою

Очікувати, що ваші стосунки повернуться до того, як було раніше, наївно. Тому замість того, щоб відразу ж повернутися до своїх старих ролей, спробуйте створити дружбу, яка фокусується на довірі та повазі. Про це говорить Сара Райан.

Вам потрібно спочатку заново відкрити один одного, як друзів, перш ніж ви зможете рухатися вперед. Розуміння того, коли і чому ви перестали бути друзями, може допомогти вам зрозуміти, коли довіра зникла у ваших стосунках

5. Прийміть, що вам обом потрібно взяти на себе відповідальність

Доки пара не визнає, що над відновленням стосунків потрібно працювати разом, намагатись збудувати щось нове не варто.

Дуже важливо працювати разом, в команді, повідомляючи про те, що призводить до невірності однієї або обох сторін, і вникати в те, що, можливо, залишилося на узбіччі відносин

"Це важливо для вашого руху вперед, ви обидва повинні взяти на себе певну відповідальність", - додає Райан.

Автор: Pinterest
  7 порад, як зберегти стосунки після зради
7 порад, як зберегти стосунки після зради

6. Не бійтеся встановлювати основні правила

Не буде зайвим встановити межі, які допоможуть знову повернути довіру. Так зрадженим буде легше відновити свій психологічний стан. В такий спосіб краще можна роздумувати про те, що конкретно в поведінці партнера викликало біль.

Якщо це повториться знову, я покину тебе

"Розкажіть свої бажання і не поступайтесь", - каже Кокс і додає, що, хоча ультиматуми не схвалюються в стосунках, іноді варто сказати: "якщо це повториться знову, я покину тебе".

7. Свідомо обирайте час для потрібних розмов

Як тільки початкове почуття гніву і розчарування вщухне, і ви повернетеся до звичної рутини, можна швидко забути про відновлення стосунків і залишити їх напризволяще.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 проблем у сексі, які партнери вигадують собі самі

"Я рекомендую, щоб пара вибрала певний час, аби говорити про те, що сталося. Оскільки довіра повинна бути відновлена після такої події, людина, якій зрадили, має знати більше про те, що сталося. Якщо людина, яка зрадила, уникає цього, буде конфлікт. Узгодження часу, доросла розмова про це будуть дуже корисні", - говорить експерт.

Автор: adjna.pro
  7 порад, як зберегти стосунки після зради
7 порад, як зберегти стосунки після зради

Щасливі та міцні стосунки - це завжди взаєморозуміння і поступки одне одному. Проте не в тому випадку, коли самопожертви заради коханої людини псують ваше життя. Читайте про 9 речей, якими в жодному разі не можна жертвувати заради коханої людини.

Зараз ви читаєте новину «Другий шанс: як зберегти стосунки після зради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути