субота, 21 червня 2014 16:50

Чому українки ідуть воювати?

Чому українки ідуть воювати?

За останні півроку українки стали безстрашними і холоднокровними, бо цього вимагають сьогоднішні реалії. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла київський психолог Валентина Домська.

"Щодня ми чуємо, що то в один, то в інший воєнкомат приходять жінки. Вони готові іти на війну лікарями, зв'язківцями і рядовими солдатами, бо в українок завищений рівень патріотизму, - говорить психолог. - Вони не можуть сидіти, склавши руки, та оплакувати загиблих і поранених. У бою їм легше перенести усі ті емоції, які звалилися на наші плечі після анексії Криму і з появою російської агресії на сході".

За словами психолога, вишкіл перед війною українки пройшли на майдані.

"Те, що українка може воювати, я зрозуміла ще взимку на майдані, - розповідає Домська. – Пам'ятаєте, як у лютому на майдані створили Жіночу сотню Самооборони, до якої за два дні зголосилося 200 жінок. Вони на рівні з чоловіками зводили і контролювали барикади, готували та кидали коктейлі Молотова".

За спостереженням Домської, українки ідуть у воєнкомати, бо люблять Україну більше, ніж деякі чоловіки.

"Жінка, яка бере до рук зброю, готова до будь-яких умов, - каже Домська. - Вона ночує у палатці, носить ящики з боєприпасами, відмовляється від сну та відпочинку. Дехто у мене запитує: А який із жінки воїн? Жінка – то емоційний воїн. Вона інколи занадто драматизує події, є фаталістом за натурою, часто запальна і нетерпляча, енергійна та ініціативна. Передбачити її поведінку в екстремальних умовах не завжди може навіть досвідчений командир".

В умовах, коли проливається кров і є втрати, ніжні українки стають жорстокішими за чоловіків.

"Здебільшого ідуть воювати дві групи: патріотки та захисниці - ті, хто хоче захистити синів, чоловіків і дітей, - аналізує психолог. - Перша группа "патріотки" рідко коли обзаводиться сім'єю. Таку жінку можна порівняти з вільною птицею, яка не боїться ризикувати, часто не має що втрачати. Від чоловіків, які служать із жінками, часто можна почути: "У розвідку я б з такою пішов, а в дружини б не взяв".

"До другої групи також належать жінки, які відправили на війну синів, чоловіків, зятів, - говорить Валентина Іванівна. - У такий спосіб їм легше пережити біль розлуки і постійний страх, що можуть втратити найдорожче. У бою відчувають, що чимось корисні. Вони готові іти на передову, аби прикрити собою рідну людину".

Зараз ви читаєте новину «Чому українки ідуть воювати?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути