Ексклюзиви
вівторок, 13 грудня 2011 12:01

Чи можливо боротись із чоловіком-деспотом

Чи можливо боротись із чоловіком-деспотом

"Свекор може образити будь-кого, в тому числі мене або дітей. Знає, що йому за це нічого не буде", - пише у листі до редакції вінничанка 34-річна Валерія.

Вона живе під одним дахом зі свекрами. З чоловіком Олексієм мають двоє синів.

"Мало того, що він чоловіка навчив командувати мною. Тепер на внуків переключився. Каже, що жінки повинні чоловіків любити, обслуговувати і няньчити. Ігор і Тимур мене тепер не мають за матір. Поваги нуль. Для них в авторитеті навіть не батько, а один тільки дід. Як то кажуть у народі, ми обираємо тільки чоловіків. Їхню рідню отримуємо впридачу. Тут права вибору не має. Мусиш миритися і поважати батьків чоловіка, якими б нелюбими вони не були".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олександр Шаткевич проломив дружині череп

Зі свекром Валерія спілкується крізь зуби.

"Його дружина вже навчилася йому коритися, а я не буду. У моїй сім'ї батько завжди поважав маму, а не витирав об неї ноги. Раз попросила батька, щоб з ним поговорив. То свекор його мало не побив. Батьки тепер до нас у гості не приходять. Пробувала поговорити зі свекрухою, чого вона мовчить і кориться. А вона тільки: "Давай не будемо, доцю. Треба терпіти. Він чоловік. Не можу я робити бучу. Він господар у цьому домі, а я лише його дружина".

Через свекра Валерія почала сваритися з чоловіком.

"Ми зажди жили душа в душу, - зізнається. – А тепер крізь зуби говоримо. Діти балувані виросли. Ні він, ні я їм раду дати не можемо. Чоловік забув, що таке цілувати мене перед сном, зробити вранці каву, потерти спинку у ванній. Боїться будь-яку ніжність до мене виявляти, щоб батько про нього погано не подумав. Він же може тільки нагрубити жінці, принизити. Його мати за цим спостерігає спокійно, по ночам, зізнавалась мені, тихенько плаче у ванній або у спальні в подушку, щоб чоловік не чув. Що робити зі свекром монстром, який принижує жінок у нашому домі, я не знаю".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Едуард Багоянц катував своїх дружин

Столичний психолог Андрій Світлицький радить не затягувати конфлікт до критичної межі.

"Вам з чоловіком треба з'їхати від батьків. Чим швидше, тим краще. Миру і злагоди у тому домі марно чекати. Якщо власного житла немає, винаймайте. Підіть на більш оплачувану роботу, відмовтеся від нової сукні і дорогих парфумів, але не економте на сім'ї. Бо у таких умовах можете втратити і чоловіка, і дітей. Боротися з такими екземплярами, як ваш свекор, марно. Він будь-кого з цього світу зживе, але від своєї точки зору не відмовиться".

Зараз ви читаєте новину «Чи можливо боротись із чоловіком-деспотом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути