Якщо запрошуєте на весілля 100 гостей, на столі має бути 15 холодних закусок, 8-10 гарячих блюд і 6 різновидів салатів. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла Анастасія Терехова, весільна господиня із Луцька.
"Клієнти записуються до мене за півроку до шлюбу, - говорить Анастасія Леонідівна. - За роботу беру від 200 гривень з людини, якщо сама купую продукти. Від 70 гривень, якщо продуктами забезпечує замовник. Зараз кожне друге весілля збиткове. Бо продукти дорогі, а гості дарують мало".
До весілля готується 3 дні.
"Якщо маю весілля в неділю, то в п'ятницю вдома запікаю м'ясо, копчу ковбаси, рибу, роблю голубці, ліплю пельменні і пиріжки, - каже весільна господиня. - У суботу вранці варю овочі на салат. Пізно ввечері кришу, але майонезом не перемазую".
"Зараз наймати весільну господиню вигідніше, ніж в ресторані замовляти, - розповідає Терехова. - Там за місце хочуть від 350 до 600 гривень. На перший стіл подаємо м'ясне, сирне та овочеве асорті, нарізку з червоної і білої риби, канапки з ікрою, баклажани, фаршировані волоським горіхом і часником, 4 салати з олією і два з майонезом, заливну і фаршировану рибу, тушкованого кролика з картоплею. На другий – млинці з м'ясом, деруни з грибами і свинячу відбивну по-французьки, бульйон і овочі на грилі".
На десерт готує шість видів перемазанців, карамелізовані груші, морозиво, желе і фрукти, шоколадні і фісташкові макарони.
"Щоб зробити нормальне весілля на 100 чоловік, треба 28-30 тисяч гривень, - каже Анастасія Леонідівна. - Деякі продукти можна купити за 3-4 місяці. Наприклад, горілку, майонез, цукор, борошно, приправи, желатин, олію, консервовані кукурудзу, горошок і ананаси. Зараз частіше роблять весілля на 40-50 гостей. Беруть в оренду їдальню чи ресторан і замовляють весільну господиню з кухарками".
Коментарі