пʼятниця, 21 жовтня 2016 21:29

3 міфи про шлюб, які треба розвіяти до весілля

3 міфи про шлюб, які треба розвіяти до весілля

Якщо ви піддаєтеся шаблонному мисленню стереотипами, то "Ліза" пропонує розвіяти ваші міфи про весілля, поки ще зовсім не пізно.

Міф про шлюб №1: І жили вони довго та щасливо...

Саме цьому вчать нас діснеївські мультфільми, на яких виросло нове покоління сентиментальної працьовитої молоді. І чоловіки, і жінки починають сприймати сімейне життя як вічний медовий місяць. Як все насправді: чоловік приходить додому з роботи втомлений, а дружині не терпиться вийти в світ, але вона все одно готує йому вечерю. Тобто, шлюб – це важка праця 24 години на добу і 7 днів на тиждень. Звичайно, в глибині своєї душі ви плекаєте мрію знайти свого принца, який любитиме вас такою, яка ви є. Але в шлюбі вам доведеться піклуватися про чоловіка, як і йому – піклуватися про вас. Тому ролі цілком рівнозначні.

Міф про шлюб №2: Ви думаєте, що ваші з чоловіком очікування від шлюбу повністю збігаються.

Ви або думаєте про це, або щиро хочете, щоб все було саме так, або прагнете досягти цього. Після того, як ви приймаєте рішення вийти заміж, дуже важливо розуміти, що з цієї хвилини ви потрапляєте в світ нездійсненних (найчастіше) очікувань. Чому саме так: тому що не можна вимагати щось від іншої людини. Вимагати можна виключно від себе. Адже ніхто вам нічого не винен. Улюблені фрази з цього міфу: "Мені хотілося...", "Я думала...". У чому причина: з самого дитинства чоловіки і жінки малюють собі ідеальний шлюб та ідеальну сім'ю. І до моменту заміжжя у кожного з пари сформувалося своє бачення сімейного життя як такої. Мораль: перший рік після весілля – самий важкий. Він оголює різкі розбіжності і показує гострі несподіванки. У кожного збережуться невисловлені очікування. Залишається тільки один шлях до вирішення труднощів: говорити на чистоту про те, чого ви хочете від життя після весілля. Бажано обговорити ці моменти до вступу в шлюб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 способів невдало одружитися

Міф про шлюб №3: Мій чоловік стане моєю другою половинкою, доповнить мене, і ми будемо одним цілим!

Ви, швидше за все, керуєтеся фразою "протилежності притягуються", яка заснована на фізичному тяжінні двох протилежних частинок. І в даній ситуації ви щиро вірите в те, що людина вас доповнить – додасть до вашого портрета нові плюси, викорінивши недоліки. Як насправді: шлюб – це спосіб самовдосконалення і самовиховання. Він змушує нас йти вперед, ставати краще та досягати нових висот. І ви всього цього повинні домогтися самі, не покладаючи надії на свою другу половинку. Перестаньте мислити шаблонами "ми створені одне для одного". Ви не повинні залежати від свого чоловіка. Кожен в сімейній парі – окрема, самодостатня і самостійна особистість. Інакше вам потрібно терміново боротися з комплексом неповноцінності.

Нагадаємо про 3 типи залежності в шлюбі.

Зараз ви читаєте новину «3 міфи про шлюб, які треба розвіяти до весілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути